Principalii producători de petrol au căzut de acord să majoreze producția începând din luna august

Principalii producători de petrol au căzut de acord să majoreze producția începând din luna august
scris 18 iul 2021

Miniștrii Energiei din OPEC+ au căzut de acord să majoreze producția începând din luna august, în încercarea de a ține sub control prețurile la țiței care au atins cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani pe măsură ce economia mondială își revine din pandemie, transmite Reuters.

Acordul prevede că grupul celor 23 de mari producători de petrol, care include țările membre ale Organizației Statelor Exportatoare de Petrol și aliați precum Rusia, își va majora producția cu 400.000 de barili pe zi în fiecare lună începând din luna august și până în luna decembrie a acestui an, a informat OPEC, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

De asemenea, grupul a convenit să prelungească pactul de producție până la finele lui 2022, în loc de luna aprilie 2022, conform înțelegerii anterioare, în ideea de a dispute de o marjă de manevră în cazul în care revenirea economiei globale va fi afectată de noile tulpini de coronavirus.

Anul trecut OPEC+ și-a redus producția cu aproximativ 10 milioane de barili pe zi, ca urmare a prăbușirii cererii și prețurilor din cauza pandemiei. Începând din luna mai a acestui an OPEC+ a redeschis treptat robinetul, dar în continuarea producția sa este cu aproximativ 5,8 milioane barili pe zi mai mică decât era înaintea pandemiei.

2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare? CITEȘTE ȘI 2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare?

Acordul va majora oferta de petrol pe piață și va reduce riscul unei creșteri explozive a prețului țițeiului, care ar alimenta inflația. În plus, acest acord pune capăt disputelor dintre Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite cu privire la cotele lor de producție. 

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
energie