Prețurile petrolului au urcat joi cu peste 2 dolari pe baril, respectiv cu peste 3%, în speranța unei pauze în majorarea dobânzilor din SUA și a adoptării acordului referitor la creșterea plafonului datoriilor Statelor Unite în Camera Reprezentanților, care au ajutat la compensarea datelor care arată stocurile mari de țiței în această țară, transmite Reuters.
Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 2,25 dolari, sau cu 3,1%, la 74,85 dolari pe baril, scrie News.ro.
Cotația țițeiului american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 2,49 dolari, sau cu 3,7%, la 68,16 dolari pe baril.
Prețurile au scăzut marți și miercuri.
Oficialii Rezervei Federale din SUA au sugerat miercuri că ratele dobânzilor ar putea rămâne nemodificate în această lună, iar Camera Reprezentanților a adoptat un proiect de lege care suspendă plafonul datoriei guvernamentale, îmbunătățind șansele de a evita un default dezastruos al guvernului.
”Negocierile de succes privind plafonul datoriilor eliberează câmpul minat, dar perspectiva generală a cererii este încă neclară, spațiul de transport de camioane merge prost, de exemplu”, a spus analistul CFRA Research Stewart Glickman.
Piața petrolului se concentrează pe reuniunea din 4 iunie a OPEC+, Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și aliații săi, inclusiv Rusia, care va discuta dacă să reducă în continuare producția de petrol.
Patru surse din alianță au declarat pentru Reuters că este puțin probabil că OPEC+ va mări reducerile de aprovizionare la întâlnirea de duminică, în ciuda scăderii prețului petrolului la 70 de dolari pe baril.
Cu toate acestea, unii analiști au refuzat să excludă o altă reducere a producției din partea OPEC+, invocând indicii de cerere mixte din China, cel mai mare importator de petrol din lume, și stocurile de țiței în creștere în SUA.