Prețurile petrolului au scăzut cu aproape 3%, din cauza temerilor că Rezerva Federală a SUA va continua înăsprirea agresivă a politicii monetare

Prețurile petrolului au scăzut cu aproape 3%, din cauza temerilor că Rezerva Federală a SUA va continua înăsprirea agresivă a politicii monetare
scris 6 dec 2022

Prețurile petrolului au scăzut luni cu aproape 3%, în urma declinului piețelor bursiere din SUA, după ce date din sectorul serviciilor din SUA au provocat temeri că Rezerva Federală (Fed) ar putea continua înăsprirea agresivă a politicii sale monetare, transmite Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 2,18 dolari, sau cu 2,6%, la 83,39 dolari, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Fondatorul și CEO-ul MET, cu operațiuni românești majore în gaze și energie, a fost numit și președinte CA, după ce fostul a devenit ministru al Energiei la Budapesta CITEȘTE ȘI FOTO Fondatorul și CEO-ul MET, cu operațiuni românești majore în gaze și energie, a fost numit și președinte CA, după ce fostul a devenit ministru al Energiei la Budapesta

Prețul țițeiului West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 2,28 dolari, sau cu 2,9%, la 77,70 dolari pe baril.

Ambele contracte de referință au crescut anterior cu peste 2 dolari, dar și-au inversat direcția.

Activitatea industriei serviciilor din SUA a crescut în mod neașteptat în noiembrie, cu o redresare a ocupării forței de muncă, oferind mai multe dovezi ale impulsului economiei, pe măsură ce se pregătește pentru o recesiune anticipată anul viitor.

Vestea a determinat petrolul și piețele de valori să își reducă câștigurile.

Datele descurajează speranțele că Fed ar putea încetini ritmul și intensitatea creșterilor dobânzilor, pe fondul semnelor recente de încetinire a inflației.

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și aliații săi, inclusiv Rusia, denumite împreună OPEC+, au convenit duminică să respecte planul lor din octombrie de a reduce producția cu 2 milioane de barili pe zi (bpd) din noiembrie până la sfârșitul lui 2023, informația care a susținut inițial tranzacțiile de luni.

Țările din Grupul celor Șapte (G7) și Australia au convenit săptămâna trecută asupra unui plafon de 60 de dolari pe baril pentru petrolul rusesc livrat pe mare.

În același timp, mai multe orașe chineze au atenuat restricțiile pentru Covid weekendul trecut, ceea ce susține cererea de petrol.

Activitatea de afaceri și de producție din China, a doua cea mai mare economie a lumii, au fost afectate în acest an de măsuri stricte pentru a reduce răspândirea coronavirusului.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret