Prețurile petrolului au crescut cu peste 5,1%, stimulate de îngrijorările tot mai mari legate de livrările de gaze ale Rusiei și deprecierea dolarului

Prețurile petrolului au crescut cu peste 5,1%, stimulate de îngrijorările tot mai mari legate de livrările de gaze ale Rusiei și deprecierea dolarului
scris 19 iul 2022

Prețurile petrolului au crescut luni cu 5,1%, stimulate de preocupările crescânde cu privire la livrările de gaze din Rusia și deprecierea dolarului, care au depășit temerile legate de cerere, provocate de o posibilă recesiune și de restricțiile din China din cauza Covid-19, transmite Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent cu livrare în septembrie au crescut cu peste 5 dolari dolari, sau cu 5,1%, până la 106,27 dolari pe baril, după un avans de 2,1% consemnat vineri, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Israelienii de la Nofar Energy au cumpărat un nou proiect solar în România CITEȘTE ȘI Israelienii de la Nofar Energy au cumpărat un nou proiect solar în România

Contractele futures pentru țițeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) cu livrare în august au avansat cu5,01 dolari sau cu 5,1%, la 102,60 dolari pe baril, după ce au crescut cu 1,9% în sesiunea precedentă.

Grupul rus Gazprom a declarat forță majoră în ceea ce privește livrările de gaz către Europa către cel puțin un client important, potrivit unei scrisori văzute de Reuters, agravând probabil criza aprovizionării pe continent.

Gazprom le-a spus clienților din Europa că nu poate garanta aprovizionarea cu gaze din cauza unor circumstanțe ”extraordinare”.

”Țițeiul Brent va găsi sprijin la sfârșitul săptămânii, dacă Rusia nu va relua livrările de gaze spre Germania după lucrările de întreținere a Nord Stream 1”, a declarat Jeffrey Halley, analist senior la OANDA.

O sursă comercială a spus că scrisoarea se referă la livrări prin conducta Nord Stream 1, o rută majoră de aprovizionare către Germania și nu numai.

Atât petrolul Brent, cât și WTI au înregistrat săptămâna trecută cele mai mari scăderi săptămânale de aproximativ o lună, din cauza temerilor legate de producerea unei recesiuni care ar afecta cererea de petrol.

Între timp, testările în masă pentru Covid-19 continuă în anumite părți ale Chinei, în această săptămână, stârnind îngrijorări cu privire la cererea de petrol din partea celui de-al doilea mare consumator de petrol din lume.

Cu toate acestea, livrările rămân strânse. După cum era de așteptat, călătoria președintelui american Joe Biden în Arabia Saudită nu a reușit să ofere niciun angajament din partea principalului producător din cadrul OPEC de a spori oferta de petrol.

Biden dorește ca producătorii de petrol din Golf să mărească producția pentru a contribui la scăderea prețului petrolului și la reducerea inflației.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret