Premier Energy vrea să își majoreze portofoliul de energie regenerabilă cu 50%, la 1,5 GW. Nu exclude o listare

Premier Energy vrea să își majoreze portofoliul de energie regenerabilă cu 50%, la 1,5 GW. Nu exclude o listare
scris 26 mar 2024

Premier Energy vrea să își majoreze portofoliul de energie regenerabilă cu 50%, până la 1,5 GW, în următorii doi-trei ani, continuând în același timp să investească în Republica Moldova.

Compania românească, deținută de holdingul ceh de investiții Emma Capital, are 1.000 MW de proiecte verzi în proprietate, în administrare sau în curs de dezvoltare în România, împărțiți în mod egal între eolian și solar și pe întreg teritoriul țării.

Atos, prezentă și în România, încearcă să ajungă la un acord cu creditorii până în iulie. Acțiunile scad CITEȘTE ȘI Atos, prezentă și în România, încearcă să ajungă la un acord cu creditorii până în iulie. Acțiunile scad
Urmărește-ne și pe Google News

Anul trecut a construit 10 MW de energie solară în Republica  Moldova și dorește să adauge încă 20 MW în 2024. Compania, care furnizează și distribuie energie, este al treilea cel mai mare distribuitor de gaze din România și cel mai mare furnizor și distribuitor de energie electrică din Republica Moldova.

"Cea mai mare creștere este reprezentată de gestionarea și furnizarea de energie electrică", a declarat directorul financiar al Premier Energy, Peter Stohr, într-un interviu acordat Reuters.

Recent, compania a semnat cumpărarea CEZ Vânzare.

România încearcă să își reducă emisiile de dioxid de carbon pentru a îndeplini obiectivele climatice ale Uniunii Europene (UE) și pentru a consolida securitatea energetică, care a devenit o problemă mai urgentă de la invazia Rusiei în Ucraina în februarie 2022. În calitate de membru al UE, România s-a angajat să elimine treptat cărbunele până în 2032 și să îl înlocuiască cu gaz, energie nucleară și energie regenerabilă.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Cazul E.ON: Cum vrea să răscumpere statul, prin companiile sale, ce a privatizat în urmă cu 20 de ani CITEȘTE ȘI Cazul E.ON: Cum vrea să răscumpere statul, prin companiile sale, ce a privatizat în urmă cu 20 de ani

CEO-ul Premier Energy, Jose Garza, a declarat că lipsa unor acorduri de achiziție de energie pe termen lung (PPA) cu consumatorii comerciali a fost una dintre cele mai mari provocări pentru capacitatea dezvoltatorilor de energie regenerabilă de a asigura finanțarea bancară înainte de construcția proiectelor.

Premier Energy a început să opereze în România în urmă cu peste un deceniu, iar veniturile sale au crescut de atunci de la 13 milioane de euro la aproximativ 900 de milioane de euro în 2023, inclusiv prin 25 de achiziții.

Întrebat dacă compania ia în considerare o listare la Bursa de Valori București pe termen scurt, Stohr a spus: "Suntem destul de optimiști în ceea ce privește aspectele de creștere ale companiei, așa că s-ar putea să căutăm să ne diversificăm nevoile de finanțare."

La începutul anului, Premier Energy s-a întâlnit deja cu jucători din zona investitorilor instituționali, conform unor informații obținute de Profit.ro de la surse din piața de capital.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
premier energy
energie verde
listare premier energy