Importatorul de produse petroliere SC Petrolexportimport SA va intra în insolvență, cererea de deschidere a procedurii simplificate a insolvenței urmând a fi aproată în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor din 1 octombrie.
”Consiliul de Administratie al Petrolexportimport SA informează investitorii și acționarii că, urmare analizării situațiilor financiare anuale pentru exercițiul financiar încheiat la 31 decembrie 2017 și a situațiilor financiare interimare întocmite la 30 iunie 2018 a constatat că activul net al societății calculat ca diferență între totalul activelor și totalul datoriilor s-a diminuat la mai puțin de jumătate din valoarea capitalului social subscris, înregistrând valori negative”, arată un document transmis joi de companie Bursei de Valori București (BVB), potrivit News.ro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
De asemenea, la cererea creditorului Piraeus Bank România, a fost executat silit imobilului situat pe Bulevardul Unirii din București.
”Consiliul de Administrație, constatând starea de insolvență a societății, va convoca Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor și va propune spre aprobare formularea cererii de deschidere a procedurii simplificate a insolvenței conform Legii nr. 85 din 25 iunie 2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență”, se menționează în document.
Compania a fost înființată în anul 1948, având ca principal obiect de activitate exportul petrolului și al tuturor derivatelor petrolifere. Începând cu data de 1 ianuarie 1991, s-a transformat în societate pe acțiuni, fiind pricipalul agent de comerț exterior în domeniul importului de petrol și exportului produselor petroliere pentru sistemul de rafinare românesc. Până în 1997, Petrolexportimport a deținut monopolul importului de țiței și exportului de produse petroliere pentru sistemul de rafinare din România.
Din 9 mai 2000, societatea a fost complet privatizată. În prezent, Petrolexportimport importă și comercializează produse petroliere, petrochimice și aditivi pentru rafinăriile românești, precum și pentru alți clienți interni, printr-o rețea de distribuție.