Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță că se caută soluții pentru îmbunătățirea calității serviciului de termoficare, urmând a fi instalate 20 de mini centrale în zone unde agentul termic a fost livrat sub parametri.
”Căutăm soluții concrete pentru îmbunătățirea calității serviciului de termoficare din Capitală. Am demarat proiectul prin care ne propunem să instalăm 20 de mini centrale în anumite puncte termice, situate la capetele de rețea unde funcționarea a fost deficitară și unde agentul termic a fost livrat în parametrii insuficienți”, a transmis, vineri, Nicușor Dan.
Acesta a precizat că este vorba despre patru puncte termice din sectorul 1, șase din sectorul 2, alte trei puncte termice din sectorul 3, una în sectorul 4, trei în sectorul 5 și alte trei în sectorul 6.
CITEȘTE ȘI Tranzacție: Lituanienii de la INVL Renewable Energy se extind în România. Acord pentru 6 proiecte fotovoltaice cu o capacitate de 103 MW”De aceste mini centrale vor beneficia un număr de 357 de blocuri, respectiv cele arondate celor 20 de puncte termice identificate. Pentru amplasarea acestora, Termoenergetica a demarat procedura de achiziție pentru închirierea unor capacități modulare de producere a energiei termice, iar documentația a fost publicată în SEAP și este vizibilă începând de vineri (23 septembrie 2022), după ce a fost publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JUE)”, a mai transmis primarul general.
Valoarea estimată a achiziției este de 20.668.371,53 lei, fără TVA, iar data limită de depunere a ofertelor este 31 octombrie 2022, ora 15:00.
Nicușor dan precizează că echipamentele ar putea fi montate în sezonul rece 2022 – 2023, documentația de atribuire având o clauză de reziliere totală în cazul în care punerea în funcțiune a tuturor capacităților modulare de producere a energiei termice se va face mai târziu de 31 decembrie 2022.