Ministrul energiei, Toma Petcu, a declarat că ar dori ca noua Strategie Energetică să fie aprobată prin lege și nu prin hotărâre de guvern.
Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI
“Mi-aș dori ca strategia energetică să fie aprobată ca lege, nu ca hotărâre de guvern, pentru că aceasta va fi valabilă pe următorii 20 de ani”, a prcizat ministrul energiei la conferința Live Business, organizată de Economica.net.
Iulian Iancu, președintele Comisiei de industrii a Camerei Deputaților și a celei de anchetă a Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), este, însă, sceptic că va fi posibilă aprobarea până la finele acestui an, în condițiile în care ar trebui modificată și legea energiei.
Ministrul a afirmat că a decis să păstreze draftul inițial al Strategiei Energetice, însă a recunoscut că prevederile referitoare la zona de producție a energiei electrice pe cărbune ar trebui modificate.
CITEȘTE ȘI Doraly vrea să se transforme într-un parc comercial de tip cash&carry și retail. Compania anunță un "nou CEO", cu această titulatură în portofoliul personal încă din luna martie, anterior la IKEA China, CEO Eurolines și OrangeÎn acest sens, Toma Petcu a precizat că, până în prezent, Compexul Energetic Oltenia a investit până în prezent aproximativ 200 de milioane de lei la Rovinari și Turceni. În plus, prin construirea depozitului de la Roșia va fi dublată capacitatea de depozitare a cărbunelui a României, de 150 mii tone anual. La Complexul Energetic Hunedoara, potrivit ministrului, pierderile vor fi reduse la 16-0 milioane de lei, de la un nivel de peste 80 de milioane de lei în perioada similară a anului trecut.
Premierul Mihai Tudose a declarat, sâmbătă, în Valea Jiului, la finalul unei întâlniri cu sindicaliștii și cu conducerea Complexului Energetic Hunedoara, că își dorește ca anul viitor România să nu mai fie nevoită să importe jumătate din stocurile de cărbune pentru iarnă, așa cum s-a întâmplat anul acesta. Tudose a afirmat că Executivul va încerca să deschidă mine, nu să le închidă.