Ministrul Energiei, sceptic cu privire la posibilitatea scăderii prețului la energie prin scăderea TVA

Ministrul Energiei, sceptic cu privire la posibilitatea scăderii prețului la energie prin scăderea TVA
scris 25 aug 2022

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, afirmă că are "rezerve" cu privire la posibilitatea scăderii tarifelor de pe piața energiei prin scăderea taxei pe valoare adăugată, așa cum s-a întâmplat în Germania. "Din experiența văzută în România pe alte scăderi de TVA, ulterior, într-un timp relativ scurt, prețul a revenit spre normal, diferența de TVA regăsindu-se în profitul comercianților", explică ministrul.

"Nu s-a discutat acest lucru. Sigur, orice variantă poate fi. Eu am rezervele mele personale vizavi de o scădere a TVA-ului care va duce, într-o primă etapă, la scăderea prețului, dar din experiența văzută în România pe alte scăderi de TVA, ulterior, într-un timp relativ scurt, prețul a revenit spre normal, diferența de TVA regăsindu-se în profitul comercianților”, a declarat Virgil Popescu la Digi 24, răspunzând unor întrebări pe acest subiect.

Urmărește-ne și pe Google News
Ministrul Energiei vorbește de necesitatea montării panourilor fotovoltaice pe blocuri de locuit, dar Guvernul este la stadiul de promisiune cu subvenționarea lor CITEȘTE ȘI Ministrul Energiei vorbește de necesitatea montării panourilor fotovoltaice pe blocuri de locuit, dar Guvernul este la stadiul de promisiune cu subvenționarea lor

Popescu s-a arătat, în schimb, "plăcut surprins” de conformarea voluntară a operatorilor de pe piața carburanților cu privire la scăderea tarifelor la benzină și motorină.

Ministrul a susținut că, în privința energiei, România are o situație mult mai bună comparativ cu alte state.

"Să știți că România se află într-o situație bună față de alte state. Noi avem disponibilitatea gazului și a energiei electrice. Alte state caută și acuma. Avem stocurile (...) România are un profil de producție și un profil de consum în așa încât ne putem permite ca în perioada de vară să umplem depozitele din producția proprie și probabil, suplimentar puțin din importurile care vin. Și suntem deja la 70% capacitate de umplere – din totalul de 3miliarde avem 2.139.000 .000 – dacă până acum am ajuns la 70, vă dați seama că probabil pâ7mă la sfârșitul lunii septembrie ajungem la acea cifră de 80%”, a afirmat el.

Ministrul a explicat că la Complexul Energetic Oltenia au fost făcute angajări, pentru a exista un supliment de energie electrică produsă de cărbune, în condițiile în care producția de energie hidro și nucleară se așteaptă a scădea, pe fondul secetei, scrie News.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
enegie
tva
facturi