Lucrările de construire a gazoductului Nord Stream 2, la Marea Baltică, urmează să fie reluate

Lucrările de construire a gazoductului Nord Stream 2, la Marea Baltică, urmează să fie reluate
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 nov 2020

Proiectul construirii gazoductului Nord Stream 2, care traversează Marea Baltică pentru a transporta gaze naturale rusești către Europa, urmează să reia lucrările la un tronson de 2,6 kilometri, au anunțat gestionatii proiectului, relatează Reuters, potrivit News.ro.

Huawei AppGallery la un an de la lansare: Peste 1.000 de aplicații românești și zeci de mii de utilizatori activi CITEȘTE ȘI Huawei AppGallery la un an de la lansare: Peste 1.000 de aplicații românești și zeci de mii de utilizatori activi
Urmărește-ne și pe Google News

Construirea gazoductului, dezvoltat de gigantul rus Gazprom, cu o lungime totală de 1.230 de kilometri, este practic încheiată.

Mai rămâne de asamblat un tronson de 120 de kilometri în apele Danemarcei.

CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

Lucrările au fost întrerupte în decembrie, după ce grupul elvețiano-olandez Allseas, specializat în lucrări submarine, și-a suspendat activitatea din cauza unor sancțiuni impuse de către Statele Unite întreprinderilor care iau parte la poriect.

Statele Unite se tem că gazoductul va spori dependența țărilor europene față de Rusia și că va crește influența Moscovei.

Grupul italian Saipem va construi un gazoduct între Polonia și Danemarca CITEȘTE ȘI Grupul italian Saipem va construi un gazoduct între Polonia și Danemarca

Gestionarii Nord Stream 2 anunță într-un comunicat că numele navei însărcinate cu operațunile urmează să fie precizat ulterior.

Ei nu spun care este data la care preconizează să se finalizeze lucrările și nici cum vor fi instalate celelalte tronsoane ale gazoductului.

Acest anunț intervine la trei săptămâni după înfrîngerea lui Donald Trump în alegerile prezidențiale de la 3 noiembrie.

Miliardarul republican, înfrânt de democratul Joe Biden în alegeri, se opunea ferm acestui proiect, în valoare de aproape zece miliarde de euro.

Gazprom este principalul deținător al Nord Stream 2, însă jumătate din finanțări au fost asigurate de către grupurile germane Uniper și Wintershall, giganții anglo-olandez Shell, austraic OMV și francez Engie.

viewscnt
Afla mai multe despre
gazoduct
marea baltica