Irakul este dedicat reducerii producției de petrol de către OPEC

Irakul este dedicat reducerii producției de petrol de către OPEC
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mai 2024

Irakul este dedicat respectării reducerii voluntare a producției de petrol convenită de Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și este dornic să coopereze cu țările membre în eforturile de a obține mai multă stabilitate pe piețele petroliere globale, a declarat ministrul Petrolului din Irak agenției de presă de stat, transmite Reuters.

Comentariile ministrului au urmat sugestiei sale că Irakul a făcut suficiente reduceri voluntare și nu va fi de acord cu nicio reducere suplimentară propusă de grupul mai larg de producători OPEC+, la întâlnirea sa de la începutul lunii iunie, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Pe Cont Propriu - Valentin Radu, CEO OmniConvert: Antreprenoriatul e, de fapt, un dans cu propria ta creație, iar creația te oglindește pe tine. Am dat prea multe șanse CITEȘTE ȘI VIDEO Pe Cont Propriu - Valentin Radu, CEO OmniConvert: Antreprenoriatul e, de fapt, un dans cu propria ta creație, iar creația te oglindește pe tine. Am dat prea multe șanse

Ministerul Petrolului este dornic de cooperarea statelor membre și lucrează pentru a obține mai multă stabilitate pe piața mondială a petrolului prin acordul asupra programelor de reducere voluntară”, a declarat Hayan Abdul Ghani, citat de agenția de stat.

Abdul Ghani a declarat reporterilor, în marginea rundei de acordare a licențelor pentru petrol și gaze la Bagdad, că reducerile voluntare ale producției OPEC sunt supuse acordului membrilor săi, adăugând că Irakul face parte din OPEC și se va angaja să ia deciziile.

”Este necesar să aderăm și să fim de acord cu orice decizie luată de organizație”, a spus el.

Surse care cunosc această problemă au declarat pentru Reuters că grupul OPEC+ - care cuprinde OPEC, Rusia și alți producători non-OPEC - ar putea prelungi unele reduceri voluntare de producție dacă cererea nu va crește.

viewscnt
Afla mai multe despre
irak
opec