Producătorul olandez de bere Heineken a semnat în România o înțelegere cu grupul francez energetic Engie pentru a introduce tehnologie de înaltă eficiență și soluții energetice, ca parte a traiectoriei de decarbonare a celor trei fabrici locale, de la Miercurea-Ciuc, Ungheni (Mureș) și Craiova.
VEZI AICI ȘI Heineken - amendat în România. Milioane de sticle de bere Ciuc, retrase de la vânzare
Vor fi implementate diverse soluții de decarbonare, care vizează inclusiv economisirea energiei, instalarea de pompe de căldură și a unui biodigestor la una dintre fabrici.
CITEȘTE ȘI Prețurile petrolului au crescut, pe baza stimulentelor din China și a conflictului din Orientul MijlociuDecarbonizarea presupune reducerea emisiilor de dioxid de carbon prin utilizarea unor surse de energie cu emisii reduse de carbon, obținând o producție mai mică de gaze cu efect de seră în atmosferă.
Programul Integrated Net Zero Production a fost lansat pentru a adresa 88% din emisiile globale generate de Heineken, care provin din producția de băuturi, cu scopul de a stabili o echipă interfuncțională de experți interni și furnizori externi.
La sfârșitul anului 2023, compania a redus la nivel global emisiile cu 34% față de 2018.
CITEȘTE ȘI Programul Casa Verde Fotovoltaice pentru persoane fizice, lansat în 27 septembrie. Buget, condiții și actele necesareÎn România, Heineken este prezentă din 2003.
Berile grupului includ și Amstel, Tiger, Sol, Desperados și Birra Moretti.
Grupul este al doilea cel mai mare producător de bere din lume după vânzări.