Chiar dacă și-a redus numărul de benzinării cu 6,6%, grupul maghiar MOL a avut anul trecut, în România, un volum de vânzări de carburanți apropiat de cel record din 2021, revenindu-și după ce înregistrase cele mai reduse vânzări din ultimii ani în România, cu excepția celui pandemic, în care cererea a fost distrusă de carantinarea populației și a economiilor, relevă date analizate de Profit.ro. În cazul benzinei, compania a raportat chiar un nou record al volumelor vândute în benzinăriile din România.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Vânzările de motorină ale grupului maghiar au crescut în 2023 cu 24 mii tone, sau 4,2%, la 586 mii tone, iar cele de benzină, cu 13 mii tone, sau 7,8%, la 189 mii tone, comparativ cu anul precedent.
Volumul total de motorină vândut în România a fost de 586 mii tone, cu numai 6 mii tone sub recordul de 596 mii tone din 2021.
Vânzările de benzină s-au situat însă la nivel record, de 179 mii tone, cu 2 mii tone peste precedentul record, de 177 mii tone din 2021.
Evoluția vânzărilor anuale de carburanți și a numărului de stații ale MOL în România
Și asta în pofida faptului că numărul stațiilor MOL din România a scăzut cu 6,6%, de la 255 stații în 2022, la 238 stații, la finalul anului trecut.
CITEȘTE ȘI Patronul care vindea burgeri cu foiță de aur, condamnat la 5 ani de închisoare cu acuzația de trafic de influențăCreșterea vânzărilor MOL a avut loc într-un context favorabil de piață. Potrivit OMV Petrom, cererea de carburanți a crescut în 2023 cu 4% comparativ cu 2022.
Evoluția vânzărilor trimestriale de carburanți ale MOL în România
Pentru anul 2024, MOL estimează că va ajunge la o valoare a profitului înainte de impozitare de aproximativ 1,6 miliarde dolari.
Grupul MOL este o companie internațională integrată de petrol, gaze naturale, petrochimie și retail, cu sediul central în Budapesta, Ungaria.
Are operațiuni în peste 30 de țări, o forță de lucru dinamică formată din 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie.
CITEȘTE ȘI VIDEO Clip video despre California în vremea goanei după aur, creat de inteligența artificială pe baza unui simplu text. Sistemul Sora, de la OpenAI, poate agrava fenomenul deepfakeGrupul MOL controlează trei rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia și Croația.
Compania are, de asemenea, o rețea de aproape 2.400 de stații de servicii în 10 țări din Europa Centrală și de Sud-Est.