Cristian Nicolae Stoina, fost director executiv al Direcției Generale a Finanțelor Publice a Municipiului București în perioada 2005-2007, în mandatul de ministru al Finanțelor al lui Sebastian Vlădescu, în Guvernul PNL-PD condus de premierul Călin Popescu Tăriceanu, a fost propus de Ministerul Energiei pentru funcția de membru al Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica.
El ar urma să-l înlocuiască în funcție pe Laurențiu Dan Tudor, care a renunțat la mandat în ianuarie.
Este singurul nume nou care va fi supus votului acționarilor Hidroelectrica în AGA din 4 mai, pe a cărei ordine de azi este numirea membrilor Consiliului de Supraveghere. Mandatele actualilor membri expiră pe 19 mai, iar atât acționarul majoritar Ministerul Energiei, cât și cel minoritar Fondul Proprietatea au propus realegerea reprezentanților lor din momentul de față.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Cristian Nicolae Stoina are studii militare, de economie și de drept și și-a început cariera profesională în 1990, ca șef de compartiment financiar-contabil în cadrul MApN, în Sibiu. În aprilie 2005 se angajează în Ministerul Finanțelor Publice în postul de consilier superior la Fondul Național de Preaderare, iar în luna august a acelui an devine director executiv al Direcția Generale a Finanțelor Publice a Municipiului București.
Între 2006 și 2011 a fost consilier de conturi și șef de departament la Curtea de Conturi, iar între 2011 și 2016 – consilier de management la o companie imobiliară. Din 2013 este asociat unic și administrator la firma de consultanță Stoina&Stoina Group Consulting SRL, iar din 2016 – expert economic independent în cadrul Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate.
Între 2002 și 2005, a fost asociat unic și administrator la firma de contabilitate și audit Trust Cont Expert SRL. În învățământ a predat la ASE, Spiru Haret, Universitatea Populară Sibiu și Școala Națională de Sănătate Publică.
Producătorul de energie Hidroelectrica, una din cele mai profitabile companii de stat, estimează pentru acest an venituri totale de 3,19 miliarde lei, cu 3,5% mai mici față de veniturile preliminate pentru 2017, și pregătește investiții de 490,58 milioane lei. De asemenea, societatea și-a bugetat un profit brut de 937,16 milioane lei în acest an, în scădere față de anul 2017, când a încheiat cu un profit brut estimat de 1,6 miliarde lei.