Estimări: Cererea globală de gaze naturale va depăși 5.360 de miliarde de metri cubi în 2050

Estimări: Cererea globală de gaze naturale va depăși 5.360 de miliarde de metri cubi în 2050
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mar 2024

Se estimează că cererea globală de gaze naturale va crește cu 34% în 2050 față de 2022, ajungând la aproximativ 5.360 de miliarde de metri cubi, transmite publicația azeră News.Az, citând Agenția Anadolu.

Potrivit raportului 2050 al Forumului Țărilor Exportatoare de Gaze (GECF), consumul global de gaze naturale a atins aproximativ 4.015 miliarde de metri cubi în 2022, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Cea mai mare bancă a Etiopiei - defecțiune care le-a permis clienților să retragă zeci de milioane de dolari. Cei mai mulți bani, scoși de studenți. S-au format cozi lungi CITEȘTE ȘI Cea mai mare bancă a Etiopiei - defecțiune care le-a permis clienților să retragă zeci de milioane de dolari. Cei mai mulți bani, scoși de studenți. S-au format cozi lungi

Raportul a enumerat factorii cheie ai creșterii cererii, cum ar fi creșterea populației și a producției economice, îmbunătățirea calității aerului, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și politicile care vizează tranziția de la cărbune și petrol la gaze.

În consecință, se estimează că 52% din creșterea cererii globale provine din regiunea Asia-Pacific.

„Pe măsură ce ponderea surselor regenerabile crește, generarea de energie pe bază de gaze naturale este proiectată să joace un rol din ce în ce mai vital, oferind flexibilitate esențială și sprijin de rezervă energiei solare și eoliene și hidroelectricității în perioadele de secetă. Dintr-o perspectivă regională, cea mai mare parte a creșterii cererii de gaze este de așteptat să vină de pe piețele cu creștere rapidă din Asia Pacific și din țările din Orientul Mijlociu și Africa, bogate în gaze naturale”, se arată în raport.

Creșterea cererii numai din sectorul de producere a energiei electrice a fost estimată la 500 de miliarde de metri cubi.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze naturale
cerere