Electrica SA va cumpăra un proiect privind productia de energie din surse regenerabile, pentru 600.000 euro

Electrica SA va cumpăra un proiect privind productia de energie din surse regenerabile, pentru 600.000 euro
scris 6 iul 2022

Compania de furnizare, distribuție și producție de energie electrică Electrica SA, la care cel mai mare acționar este statul român prin Ministerul Energiei, cu peste 48% din acțiuni, va cumpăra un proiect privind productia de energie din surse regenerabile, în zona comunei Vulturu, județul Vrancea, pentru un preț total estimat de 600.000 euro.

Contractul privește achiziția a 100% din părțile sociale ale Green Energy Consultancy & Investments, care dezvoltă proiectul fotovoltaic „Vulturu” cu o capacitate instalată de 12 MWp DC (putere peak la nivelul panourilor) și 9,75 MW AC (putere evacuabilă în rețea).

Urmărește-ne și pe Google News

Electrica SA a raportat pierderi de aproape 158 milioane lei pe primul trimestru din 2022, față de profitul net de circa 58 milioane lei din perioada similară a anului trecut, după ce costurile companiei cu energia achiziționată angro au crescut cu peste 152% din cauza scumpirilor masive, de la 1,14 la 2,87 miliarde lei.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

"Principala cauză a acestei evoluții este reprezentată de creșterea prețurilor de pe piața energiei electrice și limitarea transferului către clientul final a acestor creșteri de preț. Astfel, prețurile pe piața spot (Piața Zilei Următoare - PZU) din România au crescut în T1 2022 cu aproximativ 320% față de aceeași perioadă din anul 2021", se arată în raportul trimestrial al companiei.

Circa 300.000 de salariați, scutiți de impozit pe venit și contribuția la sănătate. Klaus Iohannis a promulgat legea CITEȘTE ȘI Circa 300.000 de salariați, scutiți de impozit pe venit și contribuția la sănătate. Klaus Iohannis a promulgat legea

Veniturile Electrica SA au avansat cu 52% în T1 2022, la 2,579 miliarde lei.

Recent, la BVB, titlurile Electrica SA au coborât sub reperul de 8,60 lei/acțiune, ajungând aproape de cele mai scăzute niveluri de la listarea sa din 2014.

Resentimentele față de refugiații ucraineni cresc în Europa Centrală și de Est. Primirea călduroasă se diminuează încet-încet CITEȘTE ȘI Resentimentele față de refugiații ucraineni cresc în Europa Centrală și de Est. Primirea călduroasă se diminuează încet-încet

Compania a înregistrat în primele 3 luni ale anului la "alte venituri din exploatare" suma de peste 632 milioane lei reprezentând subvenții recuperabile de la Ministerul Energiei, ca urmare a aplicării mecanismului de plafonare a prețurilor la energie electrică și gaze naturale aprobat prin OUG nr. 118/2021 cu modificările ulterioare și OUG nr. 27/2022.

 Consiliul de Administrație al Electrica SA a decis revocarea din funcție a CEO-ului companiei, Corina Popescu.

viewscnt
Afla mai multe despre
pierderi electrica sa
scumpire energie
plafonare preturi energie