Grupul Electrica, lider în distribuția și furnizarea de energie electrică în România, a realizat anul trecut investiții în infrastructura de distribuție în valoare totală de 727 milioane lei, iar pentru acest an operatorii de distribuție din cadrul grupului și-au asumat un plan record de investiții, în valoare de 900 milioane de lei.
”Comparativ cu 2014, anul listării Electrica pe bursele din București și Londra, programul de investiții al operatorilor de distribuție din cadrul Grupului (SDEE Muntenia Nord, SDEE Transilvania Nord și SDEE Transilvania Sud) este de 2,5 ori mai mare în 2017”, arată compania într-un comunicat.
În cei patru ani de la privatizarea prin listare, Grupul Electrica a investit 2,1 miliarde de lei ȋn infrastructura de distribuție, investiții a căror finalitate o reprezintă îmbunătățirea semnificativă a calității serviciilor la nivelul întregii comunități beneficiare, scrie News.ro.
“Modernizarea rețelelor de distribuție continuă să fie prioritatea Grupului Electrica, astfel că, pentru anul acesta, ne-am propus investiții record, în valoare de 900 de milioane de lei, probabil cel mai ambițios plan din sectorul energetic. Ținta noastră este creșterea eficienței operaționale și a calității serviciilor oferite, astfel încât timpul mediu de întrerupere neplanificată per utilizator - SAIDI - să ajungă la nivelul din țările central europene”, a declarat Cătălin Stancu, director general Electrica.
CITEȘTE ȘI Tarom pune în vânzare bilete dus-întors către mai multe destinații, precum Atena, Roma, Stockholm sau Tel AvivInvestițiile realizate anul trecut de Grupul Electrica, de 727 milioane lei, s-au realizat astfel: 235 milioane lei ȋn SDEE Transilvania Sud, 238 milioane lei ȋn SDEE Muntenia Nord și 254 milioane lei ȋn SDEE Transilvania Nord.
Valoarea cumulată a investițiilor realizate anul trecut la nivelul Grupului Electrica este cu peste 30% mai mare față de 2016 și mai mult decât dublă față de 2014.
”Structura planului de investiții va viza și ȋn 2018 cu precădere, ca și până acum, lucrările de reabilitare și modernizare a rețelelor de distribuție pentru îmbunătățirea calității serviciului (40%), îmbunătățirea eficienței energetice și reducerea pierderilor (40%), precum și creșterea eficienței operaționale. Totodată, la nivel de Grup, vor fi realizate investiții importante în modernizarea infrastructurii informatice și a sistemelor de tehnologia informației, având în vedere atât cerințele legale privind protecția datelor, dar și efectul pozitiv asupra calității serviciilor prestate”, mai spun oficialii companiei.
Cele trei companii din cadrul Grupului Electrica deservesc peste 3,6 milioane de consumatori din 18 județe din zonele Muntenia Nord, Transilvania Sud și Transilvania Nord.