Electrocentrale București (ELCEN), principalul producător de energie termică pentru sistemul centralizat de încălzire al Capitalei, controlat de Ministerul Energiei, a numit un nou administrator special, după ce fostul deținător al postului, Claudiu Crețu, a fost desemnat director general al clientului-cheie al ELCEN, Termoenergetica, urmașa falimentarei RADET, operatorul sistemului de transport și distribuție a agentului termic al municipalității bucureștene.
"Începând cu data de 01.07.2021, domnul Adrian Tudora continuă munca în echipa ELCEN de pe o poziție nouă, aceea de administrator special. Din această poziție, Adrian Tudora va avea ca prioritate îndeplinirea viziunii actuale a companiei: de a se dezvolta în cadrul unui sistem centralizat de încălzire integrat, eficient și performant, capabil să asigure un serviciu public de calitate în care oamenii să aibă încredere și care să confere siguranță energetică, competitivitate și sustenabilitate pe termen lung", a transmis ELCEN.
Tudora (52 de ani), absolvent al Facultății de Energetică a Universității Politehnice din București, a lucrat exclusiv la ELCEN de-a lungul întregii sale cariere profesionale, timp de 33 de ani, debutând în 1988 ca electrician la CET Grozăvești și ajungând până pe poziția de director al Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte a companiei, pe care a ocupat-o până în prezent.
"Misiunea noului administrator special, caracterizată de respectarea principiilor de onestitate și transparență, va fi provocatoare în contextul actual, marcat de situația gravă în care se află sistemul de încălzire centralizată din București. De aceea, toate acțiunile și strategiile sunt orientate în prezent către coordonarea unitară și comunicarea eficientă între toate părțile implicate în funcționarea, în condiții de eficiență și siguranță, a acestui sistem centralizat de încălzire urbană. Soluțiile implementate în perspectivă integrată, vor dinamiza luarea deciziilor și realizarea acțiunilor în direcția îmbunătățirii rapide a situației cu care se confruntă sistemul de termoficare din Capitală. E important ca cetățenii racordați la sistemul centralizat de încălzire din București să știe că se fac toate demersurile, atât pe parte de producție și de distribuție, cât și la nivelul factorilor de decizie, pentru ca situația furnizării apei calde și a căldurii să se îmbunătățească și că s-au creat premisele atragerii de fonduri europene esențiale pentru implementarea investițiilor în modernizare și reabilitare. Sistemul centralizat de încălzire este singura opțiune viabilă pentru București și are avantaje majore în ceea ce privește sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, în condițiile în care marile orașe, precum București, se dezvoltă în ritm accelerat și devin din ce în ce mai poluate", se mai menționează în comunicatul ELCEN.