Dragnea, despre Legea offshore: Impozitul pe veniturile suplimentare și comercializarea a 50% din producție în România - prevederi neschimbate

Dragnea, despre Legea offshore: Impozitul pe veniturile suplimentare și comercializarea a 50% din producție în România - prevederi neschimbate
scris 2 sep 2018

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat că Legea offshore nu va fi modificată decât în sensul unor clarificări, iar chestiunile importante, precum impozitul pe venituri suplimentare și obligația comercializării a 50% din gazul din Marea Neagră pe piața din România, vor rămâne neschimbate.

Liviu Dragnea a declarat sâmbătă seară, într-o conferință de presă susținută la Neptun, că nu are de gând să cedeze și să pună umărul la pierderea resurselor României.

Urmărește-ne și pe Google News

“Indiferent ce se va întâmpla cu mine, eu nu am de gând să cedez și nu am de gând să pun umărul la pierderea resurselor României. Și nu o spun apăsat o spun calm. Indiferent ce se va întâmpla, forma plecată la președinte nu va fi modificată decât în sensul unor clarificări pe care le am și anunțat pe care intenționam să le transmit doamnei prim ministru, le-am și transmis, doamna prim ministru era pregătită cu ministrul energiei să opereze niște clarificări  în anexe. Dar chestiunile importante nu vor fi modificate și anume impozitul pe veniturile suplimentare, cota de gaz adică 50% din gazul din Marea Neagră să se comercializeze pe piața din România. Am văzut că un ambasador dintr-o țară vecină era foarte supărat că nu se comercializează și nu devine Budapesta - hub sau Ungaria - hub de gaz”, a afirmat Liviu Dragnea, citat de News.ro.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
Majorarea fiscalității trimite România pe penultimul loc al competitivității offshore în regiune. Vasile Iuga: În Marea Neagră, temperatura geopolitică este în creștere CITEȘTE ȘI Majorarea fiscalității trimite România pe penultimul loc al competitivității offshore în regiune. Vasile Iuga: În Marea Neagră, temperatura geopolitică este în creștere

Legea offshore, care reglementează exploatarea gazelor din Marea Neagră, a fost adoptată de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, în sesiunea extraordinară din iulie.

Legea va impune operatorilor să plătească impozite progresive pe venituri suplimentare, 50% din toată producția va trebui tranzacționată pe piața românească, iar sumele obținute vor fi direcționate spre parteneriatele public-private.

La începutul lunii august, președintele Klaus Iohannis a trimis joi Parlamentului, spre reexaminare, Legea privind unele măsuri necesare implementării operațiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore. Șeful statului spune că actul normativ trebuie reanalizat din perspectiva stabilității și predictibilității pe termen lung a cadrului legal aplicabil acestui sector și pentru evitarea potențialelor efecte negative, apreciind că prevederile legii ar trebui să cuprindă dispoziții clare, lipsite de echivoc și cu perspectivă durabilă, astfel încât să fie asigurat cadrul necesar dezvoltării parteneriatului stat-investitori, iar economia românească să beneficieze pe termen lung de pe urma exploatării resurselor naturale din perimetrul Mării Negre.

Ministerul Economiei confirmă Profit.ro după 3 luni: Transelectrica pregătește o reprezentanță în Republica Moldova CITEȘTE ȘI Ministerul Economiei confirmă Profit.ro după 3 luni: Transelectrica pregătește o reprezentanță în Republica Moldova

În cererea de rexaminare trimisă președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, Iohannis spune că exploatarea zăcămintelor de petrol și gaze naturale din perimetrele offshore, situate în zona economică exclusivă din bazinul Mării Negre, are o importanță deosebită pentru România, din perspectiva dezvoltării pieței interne, a contribuției benefice la prosperitatea economiei și a cetățenilor români, dar și prin prisma consolidării securității energetice regionale. În acest sens, la nivel de principiu, este necesar un cadru normativ eficient și durabil, capabil să asigure o distribuție echitabilă a beneficiilor între stat și investitori, care să contribuie la stabilirea unui parteneriat pe termen lung între cele două părți, precum și la consolidarea încrederii în perspectivele economiei naționale, arată șeful statului.

 

Potrivit acestuia, actul normativ trebuie reanalizat de Parlament din perspectiva stabilității și predictibilității pe termen lung a cadrului legal aplicabil acestui sector și pentru evitarea potențialelor efecte negative, iar prevederile legii ar trebui să cuprindă dispoziții clare, lipsite de echivoc și cu perspectivă durabilă, astfel încât să fie asigurat cadrul necesar dezvoltării parteneriatului stat-investitori, în sensul asigurării predictibilității necesare, iar economia românească să beneficieze pe termen lung de pe urma exploatării resurselor naturale din perimetrul Mării Negre.

viewscnt
Afla mai multe despre
offshore
lege
dragnea
psd
impozit
venituri
suplimentare
comercializare
gaz