Compania croată INA va construi o fabrică de biogaz de 40 de milioane de euro

Compania croată INA va construi o fabrică de biogaz de 40 de milioane de euro
scris 9 ian 2024

Compania croată de petrol și gaze INA a anunțat că intenționează să investească aproximativ 40 de milioane de euro (46 de milioane de dolari) într-o fabrică de biogaz/biometan care utilizează deșeuri agricole, deoarece încearcă să transforme zona industrială Sisak din centrul Croației într-un centru de energie regenerabilă.

INA, care a administrat o rafinărie de petrol pe ​​pierderi în Sisak, intenționează să se autofinanțeze pentru cea mai mare parte a proiectului și caută totodată cofinanțare prin Mecanismul de redresare și reziliență al Uniunii Europene, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Brazilia dă o mare lovitură producătorilor de tractoare CITEȘTE ȘI Brazilia dă o mare lovitură producătorilor de tractoare

Compania este în prezent în proces de selectare a contractanților pentru proiectarea și construirea instalațiilor și de obținere a aprobărilor interne, scrie publicația SeeNews.

A fost identificată o cantitate suficientă de deșeuri agricole pentru instalație și au fost semnate acorduri cu potențialii furnizori. Odată ce se iau aprobările finale pentru construcția instalației, contractele comerciale vor fi oferite furnizorilor de materiale.

Construirea acestor tipuri de facilități durează de obicei între doi și trei ani, a menționat compania.

INA a construit deja o centrală solară de 2,6 MW la Sisak, care este în prezent în exploatare de probă. În plus, compania precizează că ia în considerare și alte proiecte care implică surse regenerabile de energie.

FOTO Anunț după filmare din dronă - La vară, circulație deschisă până pe A2! CITEȘTE ȘI FOTO Anunț după filmare din dronă - La vară, circulație deschisă până pe A2!

În mai, INA a lansat testarea unei centrale solare de 10,2 MW in localitatea Virje, în nordul regiunii Koprivnica-Krizevci, parte a eforturilor sale de tranziție la surse regenerabile de energie. INA a anunțat la acel moment planurile de a explora energia geotermală, de a produce hidrogen verde, de a avansa proiecte pentru stocarea continuă a dioxidului de carbon și de a evalua potențialul energiei eoliene în Marea Adriatică.

Grupul de petrol și gaze din Ungaria MOL este cel mai mare acționar al INA, cu 49,08% din acțiuni, urmat de guvernul croat cu 44,84%.

Acțiunile INA se tranzacționează pe Bursa din Zagreb.

viewscnt
Afla mai multe despre
biogaz
ina