Arad: CET a furnizat în sezonul rece cea mai puțină căldură din istorie, pe fondul temperaturilor

Arad: CET a furnizat în sezonul rece cea mai puțină căldură din istorie, pe fondul temperaturilor
scris 16 mai 2024

Producătorul de energie termică din Arad, CET Hidrocarburi, a furnizat în sezonul rece 2023 - 2024 cea mai puțină căldură din istorie, pe fondul temperaturilor tot mai ridicate înregistrate de la un an la altul, cu 15.803 mai puține gigacalorii decât în sezonul anterior.

Potrivit informațiilor transmise, joi, de CET Hidrocarburi, în iarna care s-a încheiat a fost furnizată cantitatea de 195.272 gigacalorii de energie termică pentru încălzire, față de 179.469 gigacalorii în iarna precedentă, când de asemenea cantitatea a fost mai mică față de anii anteriori, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
TABEL Ieftinirea dinaintea scumpirii. Motorina, la cel mai redus nivel din 2024. Într-o lună, carburanții vor atinge, din motive fiscale, cel mai ridicat preț al anului CITEȘTE ȘI TABEL Ieftinirea dinaintea scumpirii. Motorina, la cel mai redus nivel din 2024. Într-o lună, carburanții vor atinge, din motive fiscale, cel mai ridicat preț al anului

"Datorită temperaturilor exterioare în sezonul rece 2023-2024, s-a furnizat cea mai mică cantitate de agent termic din istorie", au precizat reprezentanții CET Hidrocarburi Arad.

În toamna anului trecut, temperaturile exterioare ridicate au amânat cu câteva săptămâni începerea furnizării agentului termic pentru încălzirea locuințelor din municipiul Arad, pornirea căldurii având loc etapizat abia din 6 noiembrie. În general, încălzirea locuințelor începea în prima parte a lunii octombrie.

Totodată, furnizarea căldurii a fost oprită în 4 aprilie, mai repede față de anii anteriori, tot pe fondul temperaturilor ridicate. Totuși, un val de frig a determinat conducerea centralei să repornească căldura din 17 aprilie, dar numai pentru câteva zile.

CET Hidrocarburi, având ca acționar 100% Consiliul Local Municipal Arad, mai are aproximativ 20.000 de locuințe racordate, față de 43.000 câte erau în 1990.

viewscnt
Afla mai multe despre
cet hidrocarburi
căldură