Acțiunile și prețurile petrolului au crescut miercuri la nivel mondial, după știri încurajatoare privind un tratament destinat COVID-19

Acțiunile și prețurile petrolului au crescut miercuri la nivel mondial, după știri încurajatoare privind un tratament destinat COVID-19
scris 30 apr 2020

Acțiunile și prețurile petrolului au crescut miercuri la nivel mondial, în urma unor știri încurajatoare referitoare la un tratament experimental pentru COVID-19 și unele rapoarte financiare positive publicate de companii. Prețurile petrolului au crescut la rândul lor, potrivit Reuters.

Indicele global MSCI a urcat miercuri cu 2,47%, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

La New York, indicele Dow Jones a urcat cu 2,6%, Stoxx 600 cu 3,16%, iar Nasdaq Composite cu 4,03%.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum
ULTIMA ORĂ OMV Petrom raportează profit în scădere cu 43% în T1 2020. Prăbușire de peste 80% în upstream CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ OMV Petrom raportează profit în scădere cu 43% în T1 2020. Prăbușire de peste 80% în upstream

Indicele pan-european a închis în creștere cu 1,75%.

Cel mai reputat specialist în boli infecțioase din Statele Unite, Dr. Anthony Fauci, a declarat miercuri că medicamentul antiviral experimental remdesivir, al companiei de biotehnologie Gilead Sciences, poate deveni tratamentul standard pentru COVID-19, după ce rezultatele preliminare al unui studiu clinic au arătat miercuri că ajută anumiți pacienți să se refacă mai rapid din boala provocată de noul coronavirus, transmite Reuters.

Fauci conduce National Institute of Allergy and Infectious Diseases din Statele Unite din anul 1984.

Pe plan economic, PIB-ul american s-a contractat în primul trimestru cu 4,8% în termeni anuali, acesta fiind cel mai grav declin după Marea Recesiune din 2008.

”În timp ce așteptăm un vaccin, ne uităm la orice ne poate ajuta să revenim în societate și ne agățăm de aceste date, de la zi la zi”, a spus Linda Duessel, analist senior la Federated Hermes în Pittsburgh.

Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite a lăsat neschimbată dobânda cheie, aproape de nivelul zero, la ședința de politică monetară de două zile încheiată miercuri.

“Cel mai important comentariu al comitetului de politică monetară al Fed este îngrijorarea referitoare la riscul de scădere economică pe termen mediu, sugerând că politica monetară va rămâne extraordinar de relaxată în următorii câțiva ani”, a afirmat Guy LeBas, analist șef pentru tranzacții cu active cu venituri fixe la firma Janney Montgomery Scott din Philadelphia.

Acțiunile grupului Alphabet, compania mamă a Google, au urcat cu 9,7% în urma anunțului că vânzările de publicitate ale Google s-au stabilizat în aprilie. Acțiunile altor companii de tehnologie au crescut la rândul lor.

Titlurile Boeing au avansat cu 8,7% după ce producătorul de avioane a publicat raportul financiar.

În Europa, titlurile producătorilor de automobile au crescut după ce grupul german Daimler a anticipat un profit operațional al diviziei Mercedes-Benz Cars & Vans peste nivelul de anul trecut, în timp ce Volkswagen a estimat că va obține profit în acest an.

Investitori din întreaga lume sunt tot mai optimiști că pandemia de COVID-19 ar putea atinge nivelul maxim, în timp ce regiuni din Statele Unite, Europa și Australia relaxează treptat restricțiile. Noua Zeelandă a permis în această săptămână redeschiderea unor activități economice.

Prețurile petrolului au crescut în urma unui avans sub așteptări al stocurilor de țiței și de benzină din Statele Unite, amplificând optimismul că cererea se va îmbunătăți odată cu ridicarea unor restricții în Europa și SUA.

Prețul petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referință în Statele Unite, a închis în urcare cu 2,72 dolari, respectiv cu 22%, la 15,06 dolari pe baril.

Cotația petrolului Brent a închis în creștere cu 2,08 dolari, respectiv cu 10,2%, la 22,54 dolari pe baril.

Indicele dolarului, care urmărește evoluția monedei americane față de șase valute importante, a scăzut cu 0,341%, în timp ce euro s-a apreciat cu 0,55%, la 1,0877 dolari pe unitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
covid 19