Monitorizarea din satelit a bazinelor petrolifere demonstrează că nivelul de gaz metan degajat în atmosferă este de aproape cinci ori mai mare decât cel din statisticile oficiale. Emisiile sunt mai periculoase pentru climă decât cele de CO2.
Curtea Constituțională din Germania a dat joi o decizie în favoarea unei politici guvernamentale care a cerut producătorilor de energie regenerabilă să-și cedeze veniturile în exces, pentru a ajuta la acoperirea creșterii costurilor la energie electrică în timpul crizei energetice din 2022/23, transmite Reuters, citată de Agerpres.
Rompetrol Downstream a fost amendată cu 4.000 de euro cu argumentul că, după o breșă de securitate a datelor, mai multe persoane fizice au primit e-mailuri neautorizate cu conținut malițios de tip „phishing”, a anunțat autoritatea națională de supraveghere a datelor personale (ANSPDCP). Investigația a constatat că parola la adresa de e-mail pentru corespondența companiei cu clienții era cunoscută de mai mulți angajați, ceea ce a permis accesul neautorizat.
În luna noiembrie 2024, un procent însumat de numai 18% din necesarul de energie al Republicii Moldova este asigurat prin importuri din România, respectiv 14% de pe bursa OPCOM și 4% prin contract bilateral al traderului de stat Energocom de peste Prut cu Nuclearelectrica, operatorul centralei de la Cernavodă.
Cei mai mari producători autohtoni de gaze au calculat deja cantitățile pe care ar trebui să le vândă la preț reglementat în cazul în care legea va fi adoptată cu termenul de aplicare al prețurilor reglementate prelungit.
Astronergy Solar, o subsidiară olandeză a grupului chinez Chint, fondat în 1984 și specializat în soluții energetice smart, inclusiv în producția de panouri, celule și module fotovoltaice, cumpără un proiect de parc solar românesc cu amplasament în comuna Băcia din județul Hunedoara.
OMV Petrom, unul dintre cei mai mari producători de energie electrică din România, care deține centrala pe gaze naturale de la Brazi, cu putere de 860 MW, a cumpărat curent electric angro pentru anul viitor de la operatorul a trei CET-uri de mici dimensiuni, practic ″de cartier″.
Contractele de finanțare au fost semnate astăzi cu Ministerul Energiei.
Hidroelectrica a semnat un contract, în valoare de peste 39,2 milioane de euro (fără TVA), pentru reabilitarea structurală a stavilelor de la Barajul Deversor Porțile de Fier I. a anunțat compania.
Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au dat, în urma unor controale la peste 100 de furnizori de energie electrică din toată țara, amenzi de peste 500.000 de lei. Printre problemele identificate de echipele de control au fost: neemiterea facturilor conform contractelor încheiate, informarea necorespunzătoare a consumatorilor cu privire la prețul final, practici comerciale incorecte, precum prezentarea prețului energiei electrice ca fiind unul avantajos.