Ungaria a găsit o soluție care îi va permite să plătească pentru gazele rusești livrate prin conducta Turkstream din Bulgaria fără a încălca sancțiunile americane, a anunțat ministrul ungar al Afacerilor Externe, Peter Szijjarto, fără a da detalii suplimentare, transmite Reuters.
NIS Petrol SRL, divizia românească a celei mai mari companii petroliere din Serbia, Naftna Industrija Srbije (NIS), controlată de gigantul rus de stat Gazprom, cu peste 56% din capital, a intrat în concordat preventiv, la propria cerere, relevă datele Profit.ro.
Sinteza Oradea, companie cu capital românesc care activează în industria chimică, a vândut două depozite cu deșeuri periculoase, utilizate de către companie până în anul 2006.
Ucraina importă masiv curent electric de la vecini, inclusiv din România, după un atac extins al Rusiei asupra sistemului său energetic.
Bulgaria se confruntă cu o nouă creștere a prețurilor la gaze naturale, de la începutul anului viitor, transmite Novinite.
Companiile de distribuție a energiei electrice, parte a grupului PPC în România, au fuzionat sub numele Rețele Electrice România. Fuziunea companiilor într-o singură entitate legală urmărește optimizarea operațiunilor specifice la nivelul celor 3 regiuni – Banat, Dobrogea și Muntenia, prin eficientizarea modului de alocare a resurselor și reducerea complexității administrative.
Cel mai mare sistem de panouri fotovoltaice din România instalat pe acoperiș a fost implementat pe fabrica Kronospan de la Sebeș, valoarea proiectului fiind de aproape 51,17 milioane de lei, au anunțat reprezentanții companiei.
Importul de energie electrică al României a crescut cu 59,7%, în primele zece luni, la 10.824 milioane kWh, arată datele Institutului Național de Statistică (INS). Resursele de energie electrică au crescut ușor cu 0,1%, la 54.574 milioane kWh.
Asta în perspectiva stopării, de la 1 ianuarie 2025, a tranzitului gazelor rusești prin Ucraina către Transnistria, ce alimentează și centrala MGRES de la Cuciurgan, vitală pentru aprovizionarea cu curent electric a ambelor maluri ale Nistrului, și în condițiile în care gigantul rus de stat Gazprom nu pare dispus să-și onoreze obligația contractuală de a livra gaze la frontiera Republicii Moldova utilizând o rută de transport alternativă, prin gazoductul Turkstream.
Energia solară produsă în instalații fotovoltaice în primele zece luni ale acestui an a fost de 3,18 miliarde kWh, în creștere cu 55,1% față de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS).