Compania Mass Global Energy Rom, a antreprenorului iordanian Ahmad Ismail Saleh și a familiei sale, dezvoltatorul proiectului noii centrale electrice pe gaze naturale de peste 1.700 MW de la Mintia, de pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de acolo, a încheiat contract de racordare la rețeaua de transport al energiei a noii unități de producție de electricitate.
România dispune în prezent de fabrică de procesare a concentratului de uraniu, la Feldioara, precum și de fabrică de producție de fascicule de combustibil nuclear, la Pitești. Concentratul de uraniu este însă cumpărat din import.
Cererea mondială de cărbune ar urma să atingă noi recorduri în fiecare an, cel puțin până în 2027, se arată într-un raport publicat de Agenția Internațională a Energiei (IEA), care anterior estimase că anul trecut s-a atins un maxim istoric, transmite Bloomberg.
Prețurile petrolului au scăzut cu peste 1%, până la un minim al ultimei săptămâni, din cauza îngrijorărilor legate de cerere, după publicarea unor știri economice negative din Germania și China, în timp ce investitorii au rămas precauți înaintea deciziei Rezervei Federale a SUA privind ratele dobânzilor, transmite Reuters.
Ministerul Energiei a semnat contractele de finanțare nerambursabilă cu fonduri UE din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a patru proiecte de construire de fabrici în industria locală de baterii, anunțate anterior de Profit.ro. Valoarea totală a ajutoarelor de stat acordate este de 97,5 milioane euro.
De profesie economist, el a lucrat timp de aproape 25 de ani la Keler Group, cea mai mare casă de clearing și custodie de valori mobiliare de pe piața de capital și cea de energie din Ungaria și una dintre cele mai importante din Europa Centrală și de Est, controlată de banca centrală a Ungariei și cu Bursa de la Budapesta acționar minoritar.
Holdingul Veroniki, condus în calitate de președintă a Consiliului de administrație și director executiv de Veronica Gușă de Drăgan, a doua cea mai bogată femeie din România, a cumpărat participația de 16,5% deținută de compania austriacă Propangas în business-ul GPL ButanGas, unul dintre cele mai mari de profil din Europa, având astfel întregul pachet de acțiuni, relevă date publicate în Monitorul Oficial.
EIT InnoEnergy, motorul principal de inovare în domeniul energiei sustenabile, susținut de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT), organism al Uniunii Europene, anunță numirea lui Mikołaj Budzanowski în funcția de Membru al Consiliului de Administrație și CEO al EIT InnoEnergy Europa Centrală. Numirea, efectivă din ianuarie 2025, are ca obiectiv consolidarea impactului organizației asupra creșterii tehnologiilor curate în Europa Centrală, avansând semnificativ practicile industriale sustenabile.
Societăți dezvoltatoare controlate de 2 dintre cei 21 de câștigători ai primei licitații organizate de Ministerul Energiei pentru selectarea investitorilor în eoliene și fotovoltaice ce vor primi subvenții prin intermediul așa-numitelor contracte pentru diferență (CfD), finanțate printr-un grant european nerambursabil, au semnat astăzi cu ministerul contracte de finanțare nerambursabilă UE prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru proiecte de stocare de energie electrică.
Parcurile eoliene care funcționează în regiunea Galicia din Spania vor fi obligate să înlocuiască turbinele mai vechi de 25 de ani, conform unui pachet de măsuri legislative adoptat marți de Parlamentul regional, spre nemulțumirea reprezentanților industriei regenerabilelor, transmite Reuters.