Cantitatea de gaze autohtone care ar urma să fie exportată în Germania începând cu 2027, potrivit acordului OMV Petrom-Uniper, va reprezenta un procent de 2,2% din producția internă estimată pentru perioada 2027-2031 și de 4,4% din producția perimetrului Neptun Deep din aceeași perioadă de 5 ani, relevă analiza Profit.ro.
Regiunea transnistreană, deconectată de la livrările Gazprom, mai are gaze pentru 24 de zile, potrivit datelor prezentate miercuri în așa-zisul Consiliu de Securitate de la Tiraspol, convocat de liderul separatist Vadim Krasnoselski.
Volumul exporturilor globale de țiței a scăzut cu 2% în 2024, marcând prima contracție de acest tip de la pandemia COVID-19, conform datelor de transport maritim. Motivele sunt cererea slabă și schimbările la nivelul rafinăriilor și conductelor, care au remodelat rutele comerciale, afectând fluxurile globale de petrol, transmite Reuters.
Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a transmis un avertisment către clienții săi despre existența la acest moment a unei metode de fraudare prin telefon.
Fostul ministru al Energiei Virgil Popescu lansează un mesaj - după ce proprietarul OMV Petrom a convenit vânzarea unei cantități importante viitoare de gaze din Marea Neagră către o companie germană - în care spune că gazul va ajunge la români prin Romgaz, el arătând că nu trebuie să ne plângem singuri de milă pentru că nu ne ia nimeni clienții casnici de gaze și nu ne ia nimeni gazul din Marea Neagră.
Acțiunile unora dintre cele mai mari companii europene care activează în domeniul energiei eoliene au înregistrat miercuri scăderi importante, în urma declarațiilor președintele ales al SUA, Donald Trump, care a spus că intenționează să nu mai aprobe instalarea de noi turbine eoliene în SUA, după ce va reveni la Casa Albă, transmite Bloomberg.
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, le ″recomandă″ public celor de la OMV Petrom să-și retragă litigiul inițiat împotriva României la Curtea de Arbitraj de la Paris, în care este reclamată prevederea legală potrivit căreia statul român are preemțiune la cumpărare în privința cantităților prevăzute de contractele bilaterale de vânzare încheiate de producătorii de gaze naturale offshore.
Un parc fotovoltaic de opt milioane de euro va fi realizat, anul acesta, la Aeroportul Internațional “Traian Vuia” din Timișoara, anunță Agenția de presă Rador.
În prezent, Romgaz face furnizare concurențială pentru circa 600 de locuri de consum de gaze naturale și 400 de locuri de consum de energie electrică. La acestea se adaugă 2.500 de locuri de consum de gaze pentru care compania este furnizor de ultimă instanță (FUI).
Polonia a mai făcut un pas spre construcția primei sale centrale nucleare, după ce Guvernul de la Varșovia a aprobat, marți, o finanțare de până la 60,2 miliarde zloți (14,7 miliarde dolari) pentru acest proiect care nu a primit încă aprobarea Uniunii Europene pentru a demara, transmite Bloomberg.