250 milioane euro pentru construcția unei centrale pe gaze la Craiova

250 milioane euro pentru construcția unei centrale pe gaze la Craiova

Sursa: Ministerul Energiei

scris 29 iun 2023

Ministerul Energiei și Electrocentrale Craiova SA au semnat acordul de finanțare, în valoare de aproape 250 milioane de euro, pentru construcția unei centrale electrice și termice pe gaze naturale în cogenerare, de înaltă eficiență, de 295 MW, care va înlocui actualele capacități energetice existente, care funcționează pe cărbune.

Acordul, semnat de ministrul energiei, Sebastian Burduja și de directorul general al Societății Electrocentrale Craiova SA, Dan Vasile, vizează proiectul „Capacități noi de producere energie electrică și termică pe gaze naturale în cogenerare de înaltă eficienta de 295 MW pentru Societatea Electrocentrale Craiova SA”. Această finanțare face parte din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – măsura de investiții I.3, jalonul 133, jalon aferent cererii de plată nr. 2.

Urmărește-ne și pe Google News
Lockheed Martin va face centrul de mentenanță a elicopterelor Black Hawk la Aerostar Bacău, în locul Romaero, care a pierdut din cauza datoriilor. Tot la Bacău va fi și centru pentru sistemele de rachete HIMARS și pentru avioane F-16 CITEȘTE ȘI Lockheed Martin va face centrul de mentenanță a elicopterelor Black Hawk la Aerostar Bacău, în locul Romaero, care a pierdut din cauza datoriilor. Tot la Bacău va fi și centru pentru sistemele de rachete HIMARS și pentru avioane F-16
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Valoarea proiectului este de 1.280.727.485 lei fără TVA, iar valoarea finanțării nerambursabile acordate din PNRR 825.820.244,59 lei fără TVA.

Finalizarea proiectului va avea un impact important în atingerea țintelor Planului Național Integrat în domeniul Energiei si Schimbărilor Climatice (PNIESC) 2021-2030 privind energia și clima.

Totodată, va contribui la atenuarea provocărilor cu care se confruntă Societatea Electrocentrale Craiova SA prin asigurarea energiei termice și electrice în concordanță cu solicitările comunității. Investiția va asigura furnizarea de energie electrică și termică consumatorilor.

Prin realizarea investiției se vor îndeplini cerințele impuse prin Directiva de eficiență energetică privind randamentul global, economia de energie primară și reducerea emisiilor în atmosferă a gazelor cu efect de seră și a celor poluante, inclusiv încadrarea sub limita de emisie specifică raportată la energia utilă produsă, de 250 gCO2/kWh.

Punerea în funcțiune a noilor capacități este programată pentru 2026.

viewscnt
Afla mai multe despre
pnrr
electrocentrale craiova
centrală gaze
cărbune