Cu o prezență de 47,2% dintre acționari, Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor SIF Moldova i-a ales că membri ai Consiliului de administrație pe Ceocea Costel, Ciorcilă Horia, Doroș Liviu Claudiu, Iancu Cătălin-Jianu-Dan și Radu Octavian-Claudiu.
Consiliul de administrație a aprobat numirea în funcția de Președinte și Director general a lui Doroș Liviu-Claudiu. Vicepreședinte - Director general adjunct va fi Iancu Cătălin-Jianu-Dan.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Pentru mandatul 2021-2025 a fost aprobată funcționarea comitetelor consultative ale Consiliului de administrație: Comitetul de audit – președinte Radu Octavian Claudiu, Comitetul de nominalizare –remunerare – președinte Ceocea Costel și Comitetul de investiții – președinte Ciorcilă Horia. Fiecare comitet este format din 3 membri, administratori neexecutivi: Ceocea Costel, Ciorcilă Horia, Radu Octavian Claudiu.
Mandatul membrilor Consiliului de administrație este de 4 ani.
În ultimii 10 ani, activele SIF Moldova au generat o rată compusă a randamentului de 9,23%, cu 1,77% mai mare decât rată medie obținută de toate celelate fonduri de acțiuni din România. În același timp, SIF Moldova a acordat dividende acționarilor de 639 milioane lei, în timp ce a continuat să investească și a atins o rată medie de apreciere a valorii pentru acționari de 13,2% (dividende încasate plus creștere activ). Compania și-a urmat strategia pe termen lung și a dublat valoarea activelor administrate până la 2,14 miliarde lei la sfârșitul anului 2020.
SIF Moldova este Administrator de Fonduri de Investiții Alternative (AFIA) autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), listat la Bursa de Valori București sub simbolul SIF2.
Societatea deține un portofoliu de active evaluat la 2.137 milioane lei, la 30 decembrie 2020. Raportat la valoarea totală a activelor administrate, portofoliul de acțiuni cotate deține ponderea principală, de 70.1%, în timp ce ponderea acțiunilor necotate este de 9,9%. Principalele sectoare în structura portofoliului raportat la valoarea totală a activelor sunt: financiar 44,4%, energetic 16%, industria prelucrătoare 7% și imobiliare 6,9%.