Centrul de Management Integrat al deșeurilor Haret impreuna cu cele trei stații de transfer componente esențiale ale Sistemului de management integrat în Vrancea, gestionate de Eco Sud SA, au devenit operaționale

Centrul de Management Integrat al deșeurilor Haret impreuna cu cele trei stații de transfer componente esențiale ale Sistemului de management integrat în Vrancea, gestionate de Eco Sud SA, au devenit operaționale
scris 17 iul 2024

Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Haret impreuna cu cele trei stații de transfer – au fost lansate oficial, iar Eco Sud SA operează efectiv, din data de 16 iulie 2024, stația de sortare, cea de compostare și depozitul ecologic din Comuna Movilița, precum și stațiile de transfer pentru deșeurile municipale si cele similare Focșani, Adjud, Vidra.

Eco Sud SA a preluat, pe 12 septembrie 2023, gestiunea deșeurilor în județul Vrancea, după ce a câștigat licitația publică organizată de Consiliul Județean. De la momentul parafării contractului de delegare al Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor Haret - județul Vrancea, au fost urmate procedurile din perioada de mobilizare, astfel încât proiectul să fie implementat cu succes.

Urmărește-ne și pe Google News

“Echipa noastră de profesioniști, ingineri și specialiști în mediu, cu o experință de peste 10 ani în domeniu, a făcut toate demersurile și pregătirile necesare ca CMID Haret să devină operațional, așa cum ne-am angajat conform contractului de atriburie. Astfel, am creat și continuăm să creăm noi locuri de muncă în această zonă a țării. Județul Vrancea reprezintă un punct stategic pentru Eco Sud în zona Moldovei, alături de Bacău și Neamț. Eco Sud SA investește continuu în tehnologii de ultimă generație pentru că obiectivul nostru declarat este sortarea și reciclarea deșeurilor, astfel încât să avem capacitatea de a genera permanent resurse necesare vieții”, a precizat Roxana Manea, Director General Adjunct in cadrul companiei si manager al acestui contract, prezentă la evenimentul de lansare propriu-zisă a CMID Haret.

Eco Sud, prin gestionarea Centrului de Management Integrat al deșeurilor Haret -Vrancea impreuna cu statiile de transfer continuă demersul de a respecta normele europene de protecția mediului.

Este de remarcat atitudinea pozitivă a autorităților din județul Vrancea față de mediu și față de obligațiile legale în privința deșeurilor. Ne angajăm, prin demararea activității la CMID Haret, să respectăm și să menținem standardele de performanță care ne-au poziționat ca lideri în domeniul gestionării deșeurilor la nivel național. Ne dorim să avem, în continuare, o colaborare cât mai bună cu cei din administrația publică locală pentru atingerea obiectivelor comune. Vom continua într-un mod susținut să ne demonstrăm excelența în servicii dobândită de-a lungul celor peste 20 de ani de experiență în gestionarea deșeurilor precum și în măsurile de protecție față de mediul înconjurător”, a punctat Adrian Scarlat, directorul general al Eco Sud SA.

Eco Sud SA va asigura, pentru locuitorii județului Vrancea, servicii de depozitare a deșeurilor menajere, dar și servicii de sortare, compostare și valorificare, în conformitate cu directivele europene și normele legislative naționale.

Centrul de Management Integrat al deșeurilor Haret impreuna cu cele trei statii de transfer gestionate de Grupul Eco Sud SA, deservește două municipii (Focșani și Adjud), trei orașe (Odobești, Panciu, Mărășești), 68 de comune și 331 de sate, cu peste 320.000 de locuitori.

Cu un portofoliu de șapte centre de management al deșeurilor, compania Eco Sud gestionează un procent semnificativ din cantitatea de deșeuri produsă în România, lucru care o plasează în postura de lider național în acest domeniu.

Centrul de Management Integrat al deșeurilor Haret impreuna cu cele trei stații de transfer componente esențiale ale Sistemului de management integrat în Vrancea, gestionate de Eco Sud SA, au devenit operaționale

Eco Sud SA este cel mai important furnizor de soluții integrate de mediu destinate reciclării și gestionării deșeurilor menajere solide urbane și a deșeurilor industriale asimilabile. Obiectivul companiei este acela de a crea parteneriate stabile cu autoritățile publice, cetățenii și comunitățile în cadrul cărora își desfășoară activitatea, pentru o gestiune eficientă a serviciilor și pentru a promova o reducere progresivă a cantităților de deșeuri generate.

Societatea Eco Sud SA deține, cea mai mare instalație integrată de tratare mecano-biologică a deșeurilor menajere din Europa, cu o capacitate de tratare de peste 900.000 de tone de deseuri anual. Această se află în incinta Centrului de Management Integrat al Deșeurilor din localitatea Vidra - județul Ilfov.

Această instalație ultramodernă de tratare mecano biologică a deșeurilor contribuie în mod esențial la îndeplinirea țintelor de mediu ale României asumate în fața Comunității Europene dar si la devierea de la depozitare a peste 500 000 de tone de deșeuri anual și reintroducerea în economia circulară a materialelor reciclabile.

De asemenea Eco Sud SA deține cea mai mare capacitate de reciclare și gestionare a deșeurilor din construcții în același Centru de Management Integrat al deșeurilor din Ilfov contribuind la programul de ecologizare și gestionare a deșeurilor din construcții din zona de sud a României. Prin acest proces, Eco Sud SA recuperează resurse valoroase și necesare calității vieții.

Compania este licențiată Clasa I prin Ordin emis de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice și este certificată pentru Sistemul de Management de Calitate, Mediu, Sănătate și Securitate Ocupațională de către organismul de certificare TUV Rheinland InterCert Gmbh – Germania.

Eco Sud SA are în portofoliu șapte Centre de Management Integrat al Deșeurilor: Vrancea, Bacău, Dolj, Teleorman, Giurgiu, Neamț și București. A ales, astfel, să contribuie eficient la protejarea mediului înconjurator, la o creștere economica durabilă și la atingerea standardelor de creștere a calității vieții în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
deșeuri
haret