Săptămâna trecută, două firme mari din industria serviciilor profesionale, Mazars, un parteneriat internațional care operează în peste 100 de țări și teritorii și FORVIS, o firmă de top în Statele Unite, au lansat o nouă rețea globală, Forvis Mazars.
În calitate de Country Managing Partner la Forvis Mazars în România, voi iniția în perioada următoare o serie de discuții axate pe evidențierea avantajelor unice pe care noua noastră rețea le oferă companiilor din România, precum și pe comunicarea mai multor informații despre serviciile și echipele noastre.
Răzvan Butucaru, Partner, Financial Services & Advisory Leader
Invitatul meu de astăzi este Răzvan Butucaru, Partner, Financial Services & Advisory Leader, care conduce în prezent departamentul de servicii financiare și de consultanță din cadrul companiei, oferind o varietate de servicii precum asistență în fuziuni și achiziții, consultanță în implementarea diferitelor standarde contabile și de reglementare (ESG), consultanță IT, guvernanță corporativă și servicii de gestionare a riscurilor.
Răzvan, tu ai mai multe roluri la Forvis Mazars în România, însă astăzi vreau să mă concentrez pe consultanța financiară, în special în fuziuni și achiziții, având în vedere multitudinea de tranzacții în care ai fost implicat. Odată cu lansarea noii rețele, poți să îmi povestești cum definește Forvis Mazars principiul ‘bold foresight’ în domeniul M&A?
La Forvis Mazars, principiul ‘bold foresight’ este fundamental în abordarea noastră privind serviciile de asistență pentru tranzacțiile de fuziuni și achiziții (M&A). Recunoaștem că peisajul fuziunilor și achizițiilor se află într-o continuă schimbare, atât la nivel global, cât și local. În acest mediu dinamic, este important să ne aflăm înaintea tendințelor și provocărilor de pe piață pentru a asigura succesul proiectelor noastre. De aceea, monitorizăm în mod constant evoluțiile din industrie și schimbările legislative, astfel încât să le putem oferi clienților noștri consultanță de top.
Disponibilitatea noastră de a îmbrățișa noi oportunități și de a acționa hotărât a fost esențială în gestionarea cu succes a numeroaselor tranzacții de fuziuni și achiziții din România. Fiind una dintre economiile în plină expansiune din Uniunea Europeană, România devine o sursă de oportunități abundente pentru investitori în căutare de creștere și extindere. Totuși, aceste oportunități vin la pachet cu provocări unice, cum ar fi complexitățile de reglementare și subtilitățile culturale. Înțelegerea profundă a dinamicii pieței locale de către echipa noastră, combinată cu expertiza globală, ne permite să ghidăm clienții cu încredere prin aceste provocări.
Cel mai recent studiu al Forvis Mazars, dedicat activității M&A în regiunea Europei Centrale si de Est, reprezintă un exemplu care arată cum strategiile noastre orientate spre viitor au adăugat constant valoare tranzacțiilor clienților noștri. Prin valorificarea cunoștințelor și experienței noastre, îi ajutăm pe clienți să identifice și să capitalizeze oportunitățile, în contextul unei gestiuni adecvate a riscului. Înțelegem că tranzacțiile de fuziuni și achiziții nu sunt doar despre câștiguri pe termen scurt, ci despre construirea unei valori sustenabile pentru clienții noștri pe termen lung.
Răzvan, leadership-ul tău a fost esențial pentru a ghida echipa Forvis Mazars în numeroase tranzacții de succes în M&A. Deoarece ai o echipă foarte puternică care lucrează alături de tine, trebuie să întreb, cum va îmbunătăți lansarea noii noastre rețele capacitățile actuale ale echipei tale?
În primul rând, noua rețea ne permite accesul la o multitudine de resurse, expertiză și bune practici din întreaga lume și în special din Statele Unite. Acest lucru înseamnă că putem beneficia de o bază mai largă de cunoștințe și perspective, ceea ce ne permite să rămânem în prima linie a noilor evoluții.
În al doilea rând, rețeaua facilitează o colaborare și un schimb de cunoștințe mai mare între membrii echipei noastre. Prin conectarea cu colegi din diferite regiuni și medii, putem obține perspective și abordări noi pentru rezolvarea problemelor. Acest mediu colaborativ nu numai că îmbunătățește dinamica echipei noastre, ci și îmbogățește calitatea soluțiilor pe care le oferim clienților noștri.
În plus, noua rețea deschide uși către noi oportunități pentru dezvoltare profesională și creștere. Prin programe de formare și evenimente de networking, membrii echipei noastre își pot perfecționa în continuare abilitățile și expertiza, asigurându-ne că rămânem agili și flexibili într-un mediu de afaceri în continuă schimbare.
Mulțumesc, Răzvan. Data viitoare, voi continua această discuție cu Luminița Bornoiu, Partner, Head of Outsourcing, pentru a aborda cel de-al treilea principiu al brandului nostru, ‘empowered professionals’, și ce reprezintă acesta atât pentru departamentul contabil, cât și pentru cel al salarizării.
Primul interviu, în care l-am avut invitat pe Vasile Andrian, Partner, Head of Audit & Financial Advisory, poate fi accesat aici.
Dino Ebneter, Country Managing Partner