UMB a început lucrările la primul nod rutier de tip turbion din România, de la intersecția autostrăzilor A7 și A8, în zona Pașcani – Sodomeni, județul Iași, anunță autoritățile.
Lucrările sunt parte a proiectului Autostrăzii A7, Bacău – Pașcani (Lot 3, Mircești – Pașcani).
Constructorul are mobilizate în acest punct aproximativ 70 de utilaje și 50 de autobasculante.
Antreprenor: ASOCIEREA S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L.
Lungime Lot 3: 28,094 km;
Data semnare contract: 15.02.2023
Durată execuție: 30 luni;
Valoare contract: LOT 3: 1.765.928.288,22 lei fără TVA;
Sursa de finanțare: fonduri europene nerambursabile - PNRR
În noiembrie, Executivul a aprobat, prin memorandum, negocierea contractului de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții, în valoare de 600 milioane de euro, pentru susținerea proiectului Autostrada A7 România – Cofinanțare aferentă Mecanismului de Redresare și Reziliență B – și a semnării acestuia.
Potrivit unui comunicat al Guvernului, prin acest memorandum, Ministerul Finanțelor solicită Ministerului Afacerilor Externe acordarea împuternicirii de semnare a contractului de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții, în valoare de 600 de milioane euro, pentru susținerea proiectului Autostrada A7.
CITEȘTE ȘI Nu scăpăm de Euro 7: Parlamentul European a votat propunerea de negociere cu Consiliul și Comisia Europeană„Un prim contract de finanțare, în valoare de 600 milioane euro, a fost semnat între România și BEI în data de 14 iunie 2023 și este destinat sprijinirii realizării unor secțiuni din cadrul autostrăzii A7, în lungime de 319 km (Ploiești – Pașcani). Acesta a fost aprobat în Parlament. Obiectivul principal al proiectului este reprezentat de construcția unei autostrăzi cu o lungime de 319 km, profil 2 x 2 benzi de circulație, între Ploiești și Pașcani. Pentru facilitarea implementării, proiectul a fost divizat în 4 secțiuni: Ploiești – Buzău, cu o lungime de 63,25 km; Buzău – Focșani, cu o lungime de 82,44 km; Focșani – Bacău, cu o lungime de 95,9 km; Bacău – Pașcani, cu o lungime de 77,39 km”, se precizează în comunicat.