Asociația Pro Infrastructură transmite că, "după 14 ani de chin și tone de cuvinte urâte pe care toată apa de pe Dâmbovița nu o să le poată spăla", pasajul Domnești este aproape gata (VEZI VIDEO MAI JOS). Organizația afirmă că, dacă s-ar forța puțin atât antreprenorul cât și responsabilii CNAIR, s-ar putea da drumul la trafic săptămâna viitoare.
”Fata Morgana la Domnești: și totuși e realitate! După 14 ani de chin și tone de înjurături pe care toată apa de pe Dâmbovița nu o să le poată spăla, pasajul Domnești este aproape gata și va fi probabil inaugurat (până) pe 15 noiembrie. Fie vorba între noi, data asumată oficial de autorități, 15 noiembrie, este pentru leneși. Dacă s-ar forța puțin atât antreprenorul cât și responsabilii CNAIR, s-ar putea da drumul la trafic săptămâna viitoare. Dar cine mai pune la socoteală câteva zile peste ani și ani de impotență și indolență pe RNCB, Rușinea Națională Centura București?”, a transmis Asociația Pro Infrastructură.
Sursa citată a precizat că ”statul se chinuie încă din 2008 să modernizeze drumeagul de sud al Capitalei”.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
”După 4 ani de bâlbe, la începutul lui 2012 s-au semnat 3 contracte de lărgire la 4 benzi cu termen finalizare 24 de luni. Abia dacă s-a deranjat puțin iarba în teren că în toamna lui 2012 domnu’ Ponta, ăla cu marile proiecte, dacă-l mai știți, a tăiat la rectificarea bugetară 81% din banii alocați. Iar în vara lui 2014 CNAIR reziliază contractele, anunțând triumfalist că de data asta va reface documentația și va scoate la licitație lucrările pe bani europeni, că ăia din buget sunt sparți pe alte investiții", a mai transmis organizația.
Asociația Pro Infrastructură afirmă că, ”din marea lărgire, ne-alegem doar cu o podișcă”.
”La Domnești, licitația a fost lansată în martie 2015 și atribuită de CNAIR abia în mai 2017, după nenumărate bâlbe și greșeli ale comisiei de evaluare a ofertelor. Câștigătorul de tristă amintire: Straco. Conform contractului, marea girație suspendată de la Domnești ar fi trebuit să fie gata în august 2019. Dar în decembrie 2019 (ați citit bine) se mișca doar o mică porțiune a șantierului, peisajul fiind unul dezolant, cu 2-3 muncitori meșterind obosiți la 3 pile. Motive? CNAIR nu e în stare să termine exproprierile, să despăgubească oamenii, la doi ani și jumătate de la semnarea contractului. Colac peste pupăză, între timp Straco intră în insolvență. Blocaj complet. Într-un final apoteotic, Straco își dă obștescul sfârșit și, din fericire, se evită la mustață rezilierea prin preluarea șantierului de către Tracon, subcontractor declarat al Straco”, a mai transmis organizația.
CITEȘTE ȘI VIDEO Grindeanu exclamă cu satisfacție: Mobilizare maximă pe trei șantiere ale Autostrăzii TransilvaniaPotrrivit acesteia, din vara lui 2020 începe ușor-ușor să arate a șantier, nu a peisaj post-apocaliptic.
”Ajungem cu chiu cu vai în zilele noastre: noiembrie 2022, doar vreo 14 ani pentru un colac suspendat”, mai afirmă specialiștii.
Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scriosteanu a anunțat recent că au început testele la pasajul Domnești necesare pentru darea în trafic în 15 noiembrie.
”Astăzi a început testarea iluminatului public aferent pasajului și vă reamintesc că au fost montați 256 stâlpi pentru iluminat public. Sistemul de iluminat este dotat cu telegestiune, care permite reglajul intensității luminii în funcție de trafic, pentru a economisi la maximum energia electrică. Toate lămpile sunt LED și consumă maximum 22 kw/h”, a anunțat Ionel Scriosteanu.
CITEȘTE ȘI Efervescența din piața de imobiliare a urcat media salarială din domeniu. Ce salariu are un agent de vânzăriAcesta a precizat că au început și testele de încercare a suprastructurii pasajului, care reprezintă o metodă de verificare practică, în care se urmărește determinarea comportamentului real al structurii prin încercare, scrie News.ro.
”Încercarea pasajului se desfășoară în două etape, după cum urmează:
Încercare statică, prin intermediul unui convoi de vehicule de mare tonaj, a câte 28 tone fiecare. Poziționarea camioanelor s-a făcut în asa fel încât să se realizeze echivalentul a 85% din încărcarile frecvente din normele Eurocode, iar pentru o interpretare cât mai corectă a rezultatelor, s-a folosit atât câte un camion pe banda de circulație, cât și două camioane, aflate la o distanță de 7 metri.
Încercare dinamică, care se realizează prin intermediul unui vehicul dispus pe centrul podului, care va rula cu o viteză constantă de 30 km/h, trecând peste obstacole preamplasate”, a mai transmis secretarul de stat.
Potrivit acestuia, testele sunt necesare pentru darea în trafic în 15 noiembrie.