Constructorul român Spedition UMB a ajuns la un stadiu fizic de 27% pe tronsonul Pașcani-Bacău de pe Autostrada Moldovei - A7, anunță autoritățile.
Cu un progres de 35% și la nodul rutier de la Cordun lucrările sunt mai avansate față de media acestui lot.
Cu o valoare de 1,27 miliarde de lei (fără TVA) și lotul 2 (Trifești-Gherăești) trebuie finalizat anul viitor.
CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO După OMV Petrom, ANPC a declanșat un val de controale și în benzinăriile LukoilConstructor: UMB. Lungime totală tronson: 77,393 km. Număr loturi: 3, Pașcani-Mircești (28,094 km), Mircești-Trifești (18,999 km), Trifești-Bacău Nord (30,3 km), în direcția zborului.
VIDEO Asociația Pro Infrastructură
Lucrările și pe cele 4 tronsoane ale autostrăzii Buzău- Focșani (82,44 km), secțiune a A7, au fost reluate, constructorul român UMB înregistrând până acum progrese fizice cuprinse între 26% și 29% pe cele 4 tronsoane, au anunțat recent autoritățile, de partea cealaltă.
Conform contractelor, anul acesta trebuie finalizate Tronsoanele 1 (Buzău-Vadu Pașii, 4,6 km0 și 4 (Mândrești- Munteni, 10,94 de km).
Tronsoanele 2 (Vadu Pașii-Râmnicu Sărat, 30,8 km) și 3 (Râmnicu Sărat- Munteni, 36,1 km) au termene contractuale de finalizare anul 2025.
CITEȘTE ȘI VIDEO După aproape 20 de ani, trenurile vor reveni pe linia clasică dintre București și GiurgiuCele 4 tronsoane, a căror construcție este finanțată prin PNRR, au o valoare însumată de 4,23 miliarde de lei (fără TVA).
Creșterea progresivă a ritmului de lucru va face posibilă deschiderea circulației anul acesta pe cel puțin 10,94 km din această secțiune a A7 (parte din Autostrada Moldovei).
Autoritățile au prezentat recent și iimagini aeriene de la lucrările demarate recent la nodul rutier de tip turbion de la intersecția autostrăzilor A7 și A8, în zona Pașcani – Sodomeni, județul Iași.
UMB a început lucrările la primul nod rutier de tip turbion din România, de la intersecția autostrăzilor A7 și A8, în zona Pașcani – Sodomeni, județul Iași.
Lucrările sunt parte a proiectului Autostrăzii A7, Bacău – Pașcani (Lot 3, Mircești – Pașcani).
CITEȘTE ȘI FOTO CFR lansează „Trenul UniriiConstructorul are mobilizate în acest punct aproximativ 70 de utilaje și 50 de autobasculante.
Antreprenor: ASOCIEREA S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L.
Lungime Lot 3: 28,094 km;
Data semnare contract: 15.02.2023
Durată execuție: 30 luni;
Valoare contract: LOT 3: 1.765.928.288,22 lei fără TVA;
Sursa de finanțare: fonduri europene nerambursabile - PNRR
În noiembrie, Executivul a aprobat, prin memorandum, negocierea contractului de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții, în valoare de 600 milioane de euro, pentru susținerea proiectului Autostrada A7 România – Cofinanțare aferentă Mecanismului de Redresare și Reziliență B – și a semnării acestuia.
Potrivit unui comunicat al Guvernului, prin acest memorandum, Ministerul Finanțelor solicită Ministerului Afacerilor Externe acordarea împuternicirii de semnare a contractului de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții, în valoare de 600 de milioane euro, pentru susținerea proiectului Autostrada A7.
CITEȘTE ȘI Nu scăpăm de Euro 7: Parlamentul European a votat propunerea de negociere cu Consiliul și Comisia Europeană„Un prim contract de finanțare, în valoare de 600 milioane euro, a fost semnat între România și BEI în data de 14 iunie 2023 și este destinat sprijinirii realizării unor secțiuni din cadrul autostrăzii A7, în lungime de 319 km (Ploiești – Pașcani). Acesta a fost aprobat în Parlament. Obiectivul principal al proiectului este reprezentat de construcția unei autostrăzi cu o lungime de 319 km, profil 2 x 2 benzi de circulație, între Ploiești și Pașcani. Pentru facilitarea implementării, proiectul a fost divizat în 4 secțiuni: Ploiești – Buzău, cu o lungime de 63,25 km; Buzău – Focșani, cu o lungime de 82,44 km; Focșani – Bacău, cu o lungime de 95,9 km; Bacău – Pașcani, cu o lungime de 77,39 km”, se precizează în comunicat.