Autoritățile au emis un nou aviz de lucrări la Autostrada Moldovei, acum pentru un tronson al secțiunii Ploiești-Buzău.
Documentul poate fi văzut AICI
Asocierea de constructori turci Nurol Inșaat Ve Ticaret Anonim Șirketi - Makyol Inșaat Sanayi Turizm Ve Ticaret Anonim Șirketi are la dispoziție 20 de luni și 1,09 miliarde de lei (fără TVA) pentru finalizarea lucrărilor.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Lotul 3 (Pietroasele - Municipiul Buzău) are o lungime de 13,9 km.
Recent a fost anunțat că lucrările pe primele două loturi ale Autostrăzii Ploiești- Buzău (63,25 km) avansează într-un ritm bun chiar dacă suntem în perioada de iarnă. Astfel, pe primul Lot (Dumbrava- Mizil), cu o lungime de 21 km, asocierea româno-italiană, care lucrează acolo, a ajuns la un stadiu fizic de 43%, anunță ministrul Transporturilor. Valoarea acestui contract este de 1,46 miliarde de lei (fără TVA).
Pe Lotul 2 (Mizil- Pietroasele), construit de o asociere româno-bulgară, lucrările au un stadiu fizic de aproximativ 42%. Construcția acestui lot, cu o lungime de 28,35 km, costă 1,24 miliarde de lei (fără TVA).
CITEȘTE ȘI ANUNȚ O porțiune de aproximativ 4 km din Autostrada Soarelui, închisă circulației în anumite momenteRitmul trebuie să crească însă pe măsură ce vremea se va îmbunătăți, având în vedere că ambele loturi (cu o lungime însumată de 49,35 km) au termen de finalizare anul acesta, spune ministrul.
Pe Lotul 3 (Pietroasele- Municipiul Buzău), cu o lungime de 13,9 km, lucrările urmează să înceapă pe data de 1 martie 2023. Asocierea de constructori turci are la dispoziție 20 de luni și 1,09 miliarde de lei (fără TVA) pentru finalizarea lucrărilor.
Construcția tronsoanelor din A7 (Autostrada Moldovei), între Ploiești și Pașcani, este finanțată prin PNRR, motiv pentru care lucrările trebuie finalizate cel mai târziu în 2026.
Recent a fost relatat că constructorul Spedition UMB, controlat de familia Umbrărescu, a mobilizat aproximativ 300 de utilaje și 800 de muncitori pe toate cele trei loturi ale tronsonului Bacău – Pașcani, parte din Autostrada Moldovei A7.
CITEȘTE ȘI VIDEO Cea mai mare problemă a constructorilor autostrăzii Pitești-Sibiu: "Sătenii nu vor să muncească. Preferă ajutoarele sociale". Ce salarii refuză Antreprenor: ASOCIEREA S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L.
LOT 1: 18,99 km
Data semnării: 15.02.2023
Durată execuție: 30 luni;
Valoare contract: 1.277.947.884,17 lei, fără TVA;
Sursa de finanțare: fonduri europene nerambursabile - PNRR
Lucrările pentru construcția Lotului 3 Ploiești-Buzău, parte din Autostrada Moldovei, vor începe pe 1 martie, iar constructorul (Asocierea NUROL İNȘAAT VE TİCARET ANONİM ȘİRKETİ - MAKYOL İNȘAAT SANAYİ TURİZM VE TİCARET ANONİM ȘİRKETİ) are la dispoziție peste 1 miliard de lei și 20 de luni pentru construcția celor 13,90 km de autostradă, a fost anunțat luna trecută.
IMAGINI POT FI VĂZUTE ÎN MATERIAL ȘI ÎN GALERIA FOTO
"Marcăm astăzi un alt moment important pentru Autostrada Moldovei A7! Am stabilit Data de Începere pentru construcția Lotului 3 al Autostrăzii Ploiești-Buzău", anunță astfel autoritățile.
Traseul lotului 3 al Autostrăzii Ploiesti-Buzău se va desfășura între localitatea Dumbrava, județul Prahova, la intersecția cu Autostrada București-Ploiești și Municipiul Buzău.
Pe traseul acestei secțiuni se vor construi:
- Nod rutier Spătaru – km. 52+850, la intersecția cu DN 2 este de tip B;
- Nod rutier Buzău – km. 62+200, la intersecția cu DN 2B este de tip B;
- Pod km 50+525;
- Pod pe drum agricol km 51+480;
- Pod pe DN 2 km 52+850;
- Pod pe DN 2B km 55+168;
- Pod pe DJ 203D km 57+850;
- Pod pe drum agricol km 60+258;
- Pasaj superior peste CF triaj si DN 2B km 60+985.
VIDEO POATE FI VĂZUT AICI
Mobilizarea în șantier a crescut pe primele două loturi din Autostrada Moldovei (A7), ceea ce face posibilă deschiderea circulației până la sfârșitul acestui an pe primii 49,35 kilometri, a transmis recent directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol.
„Au fost reluate lucrările și pe primele loturi din Autostrada Ploiești – Buzău (63,25 km), între Dumbrava și Pietroasele. Mobilizarea în șantier a crescut pe lotul 1 (Dumbrava – Mizil) și pe lotul 2 (Mizil – Pietroasele), parte din A7 (Autostrada Moldovei). Progresul fizic este de 43% pe lotul 1 și de 41,2% pe lotul 2, ceea ce face posibilă deschiderea circulației până la sfârșitul acestui an pe primii 49,35 km din A7”, a spus Pistol.
CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ -VIDEO&FOTO Transportatorii și fermierii forțează intrarea în București. Au spart barajul poliției și vor să ajungă la GuvernÎn prezent, pe lotul 1 se desfășoară lucrări de reprofilare taluze și montare prefabricate pentru podețe, în timp ce pe lotul 2 a început instalarea grinzilor, montarea dalelor și a elementelor prefabricate pentru podețe.
„Mobilizarea în șantier trebuie însă să crească progresiv în special pe lotul Mizil – Pietroasele”, a atras atenția șeful CNAIR.
Pe lotul 1 (Dumbrava – Mizil), de 21 km, lucrează Asocierea Impresa Pizzarotti & SPA – Pizzarotti SA – Retter Projectmanagement SRL. Durata contractului este de 20 de luni pentru execuție, iar valoarea acestuia se ridică la 1,46 miliarde de lei, fără TVA.
CITEȘTE ȘI CJUE: Wizz Air pierde, ajutorul de stat al TAROM este compatibil cu dreptul Uniunii EuropeneOrdinul de începere a fost dat pe 22 august 2022, termenul de deschidere fiind anul 2024.
Lotul 2 (Mizil – Pietroasele) are 28,35 km, iar execuția sa este prevăzută în 20 de luni. Antreprenorul este Asocierea SC Coni SRL – Trace Group Hold PLC, iar valoarea contractului a ajuns la 1,24 miliarde de lei, fără TVA.
Ordinul de începere a fost dat pe 12 august 2022, termenul de deschidere fiind în 2024.
CITEȘTE ȘI FOTO Imagini spectaculoase cu primul tunel săpat în stâncă de pe o autostradă din România. Se lucrează 24 de ore din 24Construcția ambelor loturi este finanțată prin Planul Național pentru Redresare și Reziliență.
Contractul de lucrări pentru lotul 3 din Tronsonul Ploiești-Buzău al Autostrăzii Moldovei a fost semnat la finele anului trecut, iar la eveniment au fost prezenți premierul Marcel Ciolacu și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Ciolacu a afirmat că a fost deblocată infrastructura mare, iar Autostrada Moldovei este prinsă în PNRR, în timp ce Grindeanu a precizat că acest lot 3 are o perioadă de execuție de 20 de luni.
“Acum un an și ceva, am fost tot la Buzău și am semnat primul lot din cele 13 loturi, care constituie Autostrada 7, de fapt Autostrada Moldovei, mult promisa autostradă a Moldovei de 30 și ceva de ani. Echipa coordonată de către ministrul Sorin Grindeanu a reușit nu numai să deblocheze absolut toate licitațiile și să le încheie astăzi, în ceea ce privește ultimul lot, dar a reușit ca toate să fie în derulare și în execuție în acest moment. Din informațiile mele, doar la lotul 2 este o anumită întârziere unde unul dintre participanți a și anunțat că va încerca să recupereze decalajul. În rest, pe toate loturile, constructorii implicați sunt în termenele asumate și chiar le-au depășit”, a afirmat premierul Ciolacu, după semnarea contractului pentru lotul 3 din Tronsonul Ploiești-Buzău al Autostrăzii Moldovei.
CITEȘTE ȘI VIDEO Incendiu de proporții la o fermă din Brăila El a mai anunțat că în 2023 echipa de la Ministerul Transporturilor va mai semna 60 de kilometri de autostradă și va da în folosință 100 de kilometri de autostradă și de drum expres.
Sorin Grindeanu a declarat cu acest prilej că semnarea contractului de lucrări pentru lotul 3 din această autostradă trebuia să se întâmple mai devreme.
“Să știți că mi-aș fi dorit că acest moment, cel puțin acest lot 3 să se întâmple mai devreme. Dacă stăm să ne uităm un pic în spate o să vedem că colegii de la CNAIR au dat soluția aceasta în urmă cu un an de zile, un an și ceva, exact această soluție. Sigur, în 2023, și n-am să mă feresc să spun niște domni bine intenționați de la un organism numit CNSC au considerat necesar ca să dea diverse decizii care într-un final, după un an și ceva, au dus la acea soluție pe care noi am dat-o în urmă cu un an. S-a pierdut un an de zile”, a afirmat Grindeanu.
El a subliniat că cei din cauza cărora s-a produs această întârziere nu pot fi trași la răspundere.
“Eu nu mă feresc să spun, s-a pierdut un an de zile din vina unor domni care nu răspund și care nici măcar nu sunt, să spunem, dacă ar fi magistrați, domnule prim-ministru, și ar fi peste orice, să spunem, influență sau orice modalitate de a fi trași la răspundere, dar nu, vorbim de un consiliu în care niște domni sau niște doamne hotărăsc, pe miliarde de euro, să întârzie un an de zile, să dea după un an de zile aceeași decize pe care noi am dat-o în urmă cu un an, iar noi ne puteam afla astăzi, când vorbim, în situația în care ne aflam pe loturile 1 și 2, undeva la 30 - 40% , adică execuție în teren. Cine răspunde pentru acest an pierdut? Nu răspunde nimeni pentru că acest consiliu este dincolo de orice formă de a fi trași la răspundere”, a declarat Grindeanu.
El a mai precizat că acest lot 3 are o perioadă de execuție de 20 de luni.
“Aici vorbim de un lot care are perioada de execuție cam 20 de luni. Asta înseamnă că ne vom înscrie în termenul sau deadline-ul dat de PNRR - 2026, mult mai devreme de atât, dar puteam să fim gata cu acest lot la finalul anului viitor, în toamna anului viitor, dacă se păstra ceea ce CNAIR-ul a dat inițial”, a mai precizat ministrul Transporturilor.