Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, transmite, cu ocazia unei vizite de lucru pe șantierul autostrăzii Moldova (A7), lotul 1 al tronsonului Ploiești-Buzău, că la finalul lunii iulie sau începutul lunii august se va putea circula pe primii 14 kilometri de autostradă.
Pentru primele două loturi dintre Ploiești și Buzău, Ministerul Transporturilor a transmis constructorului termene precise pentru realizarea lucrărilor de infrastructură.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
"Le-am dat niște ținte ca la sfârșitul lunii pe lotul 2 să fie la 70% iar pe lotul 1 să fie la 65% minim. Anunț că undeva la sfârșitul lunii iulie, începutul lunii august probabil că vom circula pe primii kilometri din autostrada A7, mă refer la primii 14 kilometri aflați pe lotul 2", a declarat ministrul Transporturilor.
Sorin Grindeanu s-a deplasat ulterior pe tronsonul autostrăzii A7 dintre Buzău și Focșani, la Râmnicu-Sărat, unde a atras atenția încă o dată că întârzierile de pe lotul Pietroasele-Buzău nu se datorează Ministerului Transporturilor.
"Aici cel puțin din ce am văzut acum de la Buzău la Râmnicu-Sărat lucrările sunt extrem de avansate și după discuțiile pe care le-am avut cu constructorul a spus că Buzău-Focșani va fi circulat până la sfârșitul acestui an, cele patru loturi. Mobilizarea este extrem de bună (...). Nu am cum să nu mai spun încă o dată că lotul lipsă de la Pietroasele la Buzău, din cauza unor domni și doamne de la CNSC, în loc să vorbim și despre el că se circulă anul acesta și pe el, din păcate întârzierea de un an și jumătate care nu s-a datorat CNAIR, ci acelor evaluări și reevaluări pe care le știți, duc în situația ca abia în 2025 la final să putem vorbi și de finalizarea acelui lot (...). Ce mă deranjează foarte mult că soluția pe care am dat-o noi în vara anului 2022 este aceeași care după un an și jumătate a fost dată de CNSC, un an și jumătate pierdut care ne-ar fi dus în situația în care acest lot ar fi fost cum sunt și loturile 1 și 2 de pe Ploiești - Buzău și anume anul acesta s-ar fi circulat pe ele, dar asta este, mergem înainte, mobilizarea este bună și pe acel lot", a precizat Sorin Grindeanu.
CITEȘTE ȘI FOTO Start la o nouă lucrare în Prelungirea Ghencea. Plus - Când se va circula pe 4 benziDespre lucrările din zona Râmnicu-Sărat, ministrul Transporturilor a subliniat că sunt complexe, fiind relocate conducte pe 13 kilometri.
"Sunt traversări, au fost foarte multe relocări de utilizăți. Vă dau un exemplu, aproape 13 kilometri de conducte de relocat, ceea ce este imens. Bucata aceasta de autostradă a trecut peste 13 kilometri de conducte ce au trebuit toate la rândul lor să fie mutate (...). Infrastructura va reprezenta, dacă se va continua în ritmul acesta, cheia dezvoltării României în anii viitori", a atras atenția ministrul Transporturilor.
CITEȘTE ȘI TABEL Inedit. Motorina, mai ieftină decât benzina pentru prima dată în ultimele 10 luniPremierul Marcel Ciolacu a anunțat anterior, la rândul său, că primul tronson din Autostrada Moldovei care va fi deschis circulației va fi Buzău – Focșani și a precizat că în acest an se vor da în folosință 147 de kilometri din Autostrada Moldovei.
“Cred că primul tronson o să fie Buzău - Focșani. Din discuțiile mele avute cu domnul ministru, dar și cu constructorul, o să dea în folosință anul acesta în jur de 147,8 kilometri din Autostrada Moldovei”, a afirmat premierul, întrebat la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, când se va putea circula pe Autostrada Moldovei.
CITEȘTE ȘI VIDEO Start pentru un nou aeroport în RomâniaEl a vorbit și despre importanța drumului expres din zona Olteniei și a autostrăzii A0
“Foarte important ce se întâmplă în zona Olteniei cu drumul expres, în primul rând pentru Ford și pentru Dacia. Trebuie să ai costurile cât mai scăzute, să fii competitiv. S-a deblocat A0, centura Bucureștiului, și veți vedea o schimbare și în București a traficului. Într-un fel, o să se meargă de la Pașcani până la Constanța pe autostradă, la fel de la Craiova până la Constanța pe autostradă și cu A0”, a precizat Marcel Ciolacu.
El s-a referit și la autostrada Comarnic – Brașov.
CITEȘTE ȘI FOTO Duster a fost lansat și în Turcia, dar sub brandul Renault“Rămâne Comanic-Brașov. Și încercăm, ați văzut discuțiile avute cu fonduri de investiții și căutăm un parteneriat public-privat. Dacă am muta toți banii pe care îi are România pe drumuri se putea face acest lucru, dar nu mai făceam nici Autostrada Moldovei, nici conexiunile cu autostrăzile din Ardeal și rămâne, cu adevărat, provocarea mare străpungerea Carpaților, A13”, a afirmat Marcel Ciolacu.
Cabinetul Ciolacu se va reuni, peste două săptămâni, la Brașov, pentru o ședință de Guvern, în care vor fi aprobați primii indicatori ai viitoarei autostrăzi Comarnic-Brașov, a anunțat anterior ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Va fi vorba de indicatorii pentru un prim lot al acestei autostrăzi.