Tranzacția prin care producătorul german de echipamente auto ZF Friedrichshafen, prezent în România prin companiile TRW Automotive Safety Systems (Timișoara) și TRW Airbag Systems (Roman), preia divizia auto a furnizorului român de servicii de inginerie BeeSpeed Automatizări, din Timișoara, cu care colaborează de 11 ani, anunțată de Profit.ro în primăvara anului 2017, a fost finalizată.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider
Cele două companii semnaseră un acord de investiții și colaborare, care prevede separarea diviziei auto a BeeSpeed până la începutul acestui an și integrarea acesteia în cadrul companiei germane la 1 ianuarie 2019.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
“BeeSpeed este un partener de încredere, cu care am colaborat pe termen lung. Prin investiția în companie și, ulterior, preluarea acesteia, ne asigurăm definitiv expertiza celor 75 de ingineri BeeSpeed care lucrează pentru noi. De asemenea, achiziția ne va permite să ne extindem în continuare competențele în domeniul sistemelor mecanice inteligente“, spunea Manfred Meyer, director inginerie al departamentului de sisteme de frânare din cadrul diviziei companiei germane pentru tehnologii de siguranță (ZF TRW).
Fondată în 1994, BeeSpeed Automatizări furnizează soluții și echipamente în domeniul automatizării industriale, precum și în sectorul testării și dezvoltării de instrumente software pentru industria automobilistică. Timișoara Engineering Centre, divizia de cercetare și dezvoltare în domeniul auto, a fost înființată în 2007, în parteneriat cu firma germană.
CITEȘTE ȘI Tranzacție finalizată: Un grup german a cumpărat 10% din Blue AirPotrivit acordului de investiții și cooperare, Dr.ing. Sever Scridon, asociat BeeSpeed și șeful diviziei auto, va conduce echipa de ingineri din Timișoara și după preluarea diviziei de către germani. BeeSpeed va continua să opereze independent divizia de automatizări.
Germanii sunt prezenți pe piața românească prin intermediul companiei americane TRW Automotive, preluată în 2014 contra sumei de 12,4 miliarde dolari. Cele două subsidiare locale ale TRW, din Timișoara și Roman, au împreună 4.000 de angajați și sunt specializate în producția de volane și, respectiv, airbag-uri.
Global, grupul german are circa 137.000 angajați și unități de producție și cercetare-dezvoltare în peste 40 de țări.