Topul celor mai bune companii aeriene din lume

Topul celor mai bune companii aeriene din lume
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iun 2024

Atunci când planifici o călătorie, nu poți garanta că zborul tău nu va întârzia, că bagajul tău nu va dispărea sau că nu vei avea un vecin de coșmar. Dar vă puteți ușura neliniștea atunci când lucrurile merg prost alegând companie aeriană în care aveți încredere, relatează CNN.

Călătoriile cu Qatar Airways nu decurg întotdeauna conform așteptărilor – 12 persoane au fost rănite după ce un zbor de la Doha la Dublin a fost afectat de turbulențe – dar compania de pavilion din Qatar ocupă în mod constant locuri fruntașe în clasamentele companiilor aeriene mondiale, scrie G4Media.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Umbrărescu își crește puternic afacerile CITEȘTE ȘI FOTO Umbrărescu își crește puternic afacerile
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Acum, după ce a cedat coroana în 2023 companiei Air New Zealand, aceasta a fost desemnată din nou cea mai bună companie aeriană din lume de către agenția de evaluare a siguranței aviației și a produselor asociate – AirlineRatings.com, cu sediul în Australia.

Premiile sale anuale Airline Excellence Awards evaluează transportatorii folosind 12 criterii care includ ratingul de siguranță și de produse, vârsta flotei, profitabilitatea, incidentele grave, inovația, comenzile viitoare ale flotei și recenziile pasagerilor din mai multe surse. Juriul format din cinci editori, condus de redactorul-șef al AirlineRatings.com, Geoffrey Thomas, are peste 100 de ani de experiență în domeniu.

„Qatar Airways a ieșit pe primul loc în multe domenii cheie, deși a fost un scor foarte strâns pentru primele 10 locuri”, a declarat Thomas. „Cu toate acestea, recenziile pasagerilor au clasat Qatar Airways înaintea tuturor companiilor aeriene, iar consecvența și standardul ridicat al serviciilor oferite de aceasta au ieșit în evidență în feedback”.

„Qatar Airways a ieșit pe primul loc în multe domenii cheie, deși a fost un scor foarte strâns pentru primele 10 locuri”, a declarat Thomas. „Cu toate acestea, recenziile pasagerilor au clasat Qatar Airways înaintea tuturor companiilor aeriene, iar consecvența și standardul ridicat de furnizare a serviciilor sale au ieșit în evidență în feedback”.

Topul celor mai bune 20 de orașe din lume pentru gurmanzi CITEȘTE ȘI Topul celor mai bune 20 de orașe din lume pentru gurmanzi

Excelență în aviație

Singapore Airlines a câștigat premiul pentru cea mai bună clasă întâi, Qatar Airways a obținut premiul pentru cea mai bună clasă business, Emirates a obținut premiul pentru cea mai bună clasă premium economy, iar Air New Zealand a primit premiul pentru cea mai bună clasă economică.

Qatar Airways a câștigat Best Catering, Virgin Australia a avut cel mai bun echipaj de cabină, în timp ce Qantas a triumfat cu saloanele sale.

Pentru călătoriile pe distanțe lungi, AirlineRatings.com a acordat premii de excelență în funcție de regiune.

Pentru Orientul Mijlociu, Qatar Airways a fost cea mai bună alegere. Korean Air a triumfat în Asia de Nord, Cathay Pacific Airways a fost lider în Asia de Sud-Est, iar Air New Zealand a dominat în Australia-Pacific. Air France a fost alegerea de top pentru Europa, iar Turkish Airlines a fost lider în sudul Europei. Air Canada a câștigat premiul pentru America de Nord, iar Latam a fost câștigătoare în America de Sud.

Top 25 companii aeriene premium ale AirlineRatings.com pentru 2024:

  1. Qatar Airways
  2. Korean Air
  3. Cathay Pacific Airways
  4. Air New Zealand
  5. Emirates
  6. Air France/KLM
  7. All Nippon Airways
  8. Etihad Airways
  9. Qantas
  10. Virgin Australia/Atlantic
  11. Vietnam Airlines
  12. Singapore Airlines
  13. EVA Air
  14. TAP Portugal
  15. JAL
  16. Finnair
  17. Hawaiian
  18. Alaska Airlines
  19. Lufthansa / Swiss
  20. Turkish Airlines
  21. Grupul IGA (British Airways și Iberia)
  22. Air Canada
  23. Delta Air Lines
  24. United Airlines
  25. American Airlines
VIDEO PROFIT LIVE Andrei Bogdan Ceauru, fondator Filtro.ro: Avem în plan extinderea. Am fost întotdeauna pe profit. Dar lumea încă este sceptică în a consuma apă de la rețea CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Andrei Bogdan Ceauru, fondator Filtro.ro: Avem în plan extinderea. Am fost întotdeauna pe profit. Dar lumea încă este sceptică în a consuma apă de la rețea

Top 25 companii aeriene low-cost ale AirlineRatings.com pentru 2024, în ordine alfabetică:

– AirAsia Group

– Air Baltic

– Air Canada Rouge

– Cebu Pacific

– EasyJet

– Eurowings

– FlyDubai

– FlyNAS

– GOL

– JetBlue

– Jet2

– Jetstar Group

– Jeju Air

– Norwegian

– Peach

– Ryanair

– Scoot

– SpiceJet

– Sun Country Airlines

– Southwest Airlines

– Transavia

– Vietjet

– Volotea

– Vueling

– WizzAir

viewscnt
Afla mai multe despre
avion
qatar airways
air canada