PoIiția de Frontieră se așteptată la o creșterea traficului la granițele cu Ungaria și Bulgaria. Recomandări pentru cei care intră cu autoturismul în țară

PoIiția de Frontieră se așteptată la o creșterea traficului la granițele cu Ungaria și Bulgaria. Recomandări pentru cei care intră cu autoturismul în țară
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 aug 2024

Reprezentanții Poliției de Frontieră anunță că, în cursul zilei de duminică, este așteptată o creștere semnificativă a traficului în punctele de frontieră, în special la granițele cu Ungaria și Bulgaria. Având în vedere că în anii trecuți, într-o astfel de zi, peste jumătate de milion de persoane au tranzitat frontierele, la nivel național, polițiștii de frontieră au și o serie de recomandări pentru cei care intră cu autoturismele în țară. 

”Astăzi este ultima zi a minivacanței de Sfânta Maria, care a fost un prilej pentru mulți români de a călători în afara granițelor țării, dar și pentru cei stabiliți în străinătate să vină acasă, iar astăzi să se întoarcă la reședințele lor. Având la bază experiența anilor trecuti, când media valorilor de trafic în timpul unei astfel zile a depășit jumătate de milion de persoane la nivel național, ne așteptăm și de această dată la o creștere semnificativă a traficului în punctele de frontieră, în special la granița cu Ungaria și Bulgaria. Aproximativ 3.800 polițiști de frontieră desfășoară activități de supraveghere și control la frontiera de stat”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră, citat de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Instituția anunță că au fost suplimentate arterele de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, fiind crescut și numărul polițiștilor care realizează controlul documentelor.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Turismul mondial crește, dar se și schimbă: Turiștii tind să își organizeze singuri vacanțele CITEȘTE ȘI Turismul mondial crește, dar se și schimbă: Turiștii tind să își organizeze singuri vacanțele

În punctul de trecere a frontierei Nădlac II, se lucrează pe 10 artere de control pe sensul de ieșire din țară, capacitatea maximă permisă de infrastructura acestui punct, iar în punctele de trecere ale frontierei de la granița cu Bulgaria este planificat personal pentru controlul documentelor pentru toate arterele de pe sensul de intrare în țară. Acolo unde situația o impune, sunt folosite inclusiv echipamentele mobile de control aflate în dotarea polițiștilor de frontieră, precizeză sursa citată.

”Recomandăm călătorilor utilizarea tuturor punctelor de frontieră deschise traficului internațional de la frontiera de vest și sud. La frontiera româno-ungară sunt operaționale 12 puncte de trecere a frontierei în regim internațional pentru persoane, iar la granița cu Bulgaria sunt operaționale 11 puncte de trecere cu specific rutier”, transmite Poliția de Frontieră.

Pentru persoanele care au nevoie de sprijin medical, punctele de prim ajutor instalate în punctele de trecere a frontierei Nădlac II și Giurgiu de către autoritățile locale, la solicitarea Poliției de Frontieră, rămân operaționale în perioada de weekend.

Scăderea cererii consumatorilor din China, reflectată în rezultatele financiare trimestriale ale Alibaba și JD.com CITEȘTE ȘI Scăderea cererii consumatorilor din China, reflectată în rezultatele financiare trimestriale ale Alibaba și JD.com

Poliția de Frontieră are o serie de recomandări pentru scurtarea timpului de control și, implicit, fluidizarea traficului. Turiștilor li se recomandă să verifice din timp valabilitatea documentului de călătorie cu care intenționează tranzitarea frontierei; să aibă documentele necesare pentru călătoria minorilor; șoferii să se asigure că au documentele necesare pentru autovehicul, iar pentru bunurile deținute (altele decât cele de uz personal) să se păstreze documentele de proveniență și să se respecte prevederile legislației vamale din România.

”Nu în ultimul rând, recomandăm consultarea aplicației Trafic On-line, de pe pagina de internet politiadefrontiera.ro, care prezintă o estimare a timpului de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Menționăm că, la frontierele interne, formalitățile de frontieră se efectuează în comun cu autoritățile ungare, respectiv bulgare, sens în care Poliția de Frontieră Română a alocat personal pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria și Bulgaria, însă numărul de linii care pot fi deschise este limitat de numărul de polițiști repartizați de către Poliția Ungară, respectiv Politia de Frontiera Bulgară. În baza protocoalelor bilaterale, P.F.R. poate deschide doar liniile de control care sunt asigurate cu personal de autoritățile menționate”, precizează Poliția.

La granițele cu Serbia, Republica Moldova și Ucraina, la timpul necesar realizării controlului de frontieră se adaugă și perioada necesară efectuării formalităților de către celelalte autorități (Direcția Generală a Vămilor, Autoritatea Sanitar Veterinară, C.N.A.I.R, Autoritatea Națională de Administrare Fiscală, Autoritatea Națională Fitosanitară).

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
bulgaria
trafic
trecere
frontiera
aglomerație