Numărul autovehiculelor oprite la vamă, cu suspiciune de furt, a crescut cu 40% în primele 7 luni

Numărul autovehiculelor oprite la vamă, cu suspiciune de furt, a crescut cu 40% în primele 7 luni
scris 17 aug 2024

Numărul autovehiculelor suspectate a fi fost furate și care au fost oprite la vamă, în primele 7 luni ale acestui an, a crescut cu 40% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor oficiale ale Poliției de Frontieră. Cele mai multe autovehicule cu privire la care există suspiciunea că au fost sustrase au fost descoperite la granița de vest a țării. În cele mai multe cazuri, cei care se aflau la volan fie s-au declarat ”cumpărători de bună credință”, fie au declarat că sunt plătiți pentru a conduce mașina, fără a ști că este furată.

”În primele șapte luni din anul 2024, în urma misiunilor desfășurate în punctele de trecere a frontierei și în zona de competență, polițiștii de frontieră au descoperit 188 autovehicule aflate în atenția autorităților, fiind semnalate ca suspecte a fi furate (149 autoturisme, 11 camioane, 20 microbuze, 5 remorci și 3 motociclete), în creștere cu aproximativ 39.3% față de aceeași perioadă a anului anterior (135 autovehicule)”, arată datele oficiale ale Poliției de Frontieră, citate de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Înșelătorie cu o aplicație pentru ”investiții”. Un bărbat a pierdut 215.000 de lei după ce i-a transferat reprezentanților aplicației frauduloase CITEȘTE ȘI Înșelătorie cu o aplicație pentru ”investiții”. Un bărbat a pierdut 215.000 de lei după ce i-a transferat reprezentanților aplicației frauduloase

Cele mai multe autovehicule cu privire la care există suspiciunea că au fost sustrase au fost descoperite la frontiera cu Ungaria, la punctele de trecere a frontierei Petea, din județul Satu Mare, și Borș, din județul Bihor.

”Cazuri semnificative s-au înregistrat și la frontiera cu Bulgaria, în P.T.F. Giurgiu și P.T.F. Calafat, precum și la granița cu R. Moldova, unde P.T.F. Albița (județul Vaslui) are cele mai multe astfel de cazuri”; precizează Poliția de Frontieră.

O analiză a Poliției de Frontieră arată că principalele țări din care proveneau autovehicule aflate în atenția autorităților sunt România, Germania, Marea Britanie, Italia, Franța, Belgia, Elveția, iar cele mai multe mașini depistate sunt din categoria autoturismelor de lux și din clasa de mijloc.

O campioană olimpică reclamă birocrația drept cea mai mare problemă în dezvoltarea infrastructurii pentru natație CITEȘTE ȘI O campioană olimpică reclamă birocrația drept cea mai mare problemă în dezvoltarea infrastructurii pentru natație

Persoanele care au încercat să introducă în țară aceste autovehicule sunt cetățeni bulgari, croați, greci, moldoveni, sârbi, polonezi, români, turci, unguri și ucraineni.

În majoritatea cazurilor, cei care se aflau la volanul mașinilor respective au declarat, pe timpul verificărilor, că nu știau că autoturismele se află în atenția autorităților, ei fiind doar ”cumpărători de bună credință”. Totodată, o parte dintre aceștia au motivat că au primit o sumă de bani pentru a transporta mașina în România și nu cunoșteau că aceasta se află în atenția autorităților.

”În toate situațiile, conform legislației, pe numele celor implicați au fost întocmite dosare penale, iar autovehiculele în cauză au fost indisponibilizate la sediile structurilor teritoriale ale Poliției de Frontieră, până la finalizarea cauzelor”, precizează sursa citată.

viewscnt
Afla mai multe despre
mașini
furat
furt
autovehicul
suspect
suspiciune
vama