Ministerul Transporturilor: Întreprindem demersuri pentru realizarea conectivității rutiere a Moldovei

Ministerul Transporturilor: Întreprindem demersuri pentru realizarea conectivității rutiere a Moldovei
scris 18 dec 2017

Ministerul Transporturilor a anunțat luni că întreprinde demersurile necesare pentru realizarea obiectivelor de conectivitate rutieră a Moldovei, ca reacție la protestele care au avut loc duminică la Iași.

Peste 150 de persoane au manifestat duminică, în centrul municipiului Iași, cerând parlamentarilor din Moldova să nu voteze bugetul pe 2018, dacă nu vor fi alocați bani pentru construcția autostrăzii Iași-Târgu Mureș, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Ministerul Transporturilor a anunțat luni că, în calitate de ”Organism Intermediar pentru Transport, are responsabilitatea pregătirii și gestiunii portofoliului de proiecte pentru finanțarea din fonduri europene în perioada 2014-2020 și post 2020 în conformitate cu Master Planul General de Transport”.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Potrivit prevederilor Master Planului General de Transport, legătura rutieră cu Moldova cuprinde trei coridoare principale de legătură suprapuse cu rețeaua Trans-Europeană de Transport.

Operațiune surpriză: Blue Air, cel mai mare transportator aerian român, se extinde în străinătate, deschizând o subsidiară în Cehia CITEȘTE ȘI Operațiune surpriză: Blue Air, cel mai mare transportator aerian român, se extinde în străinătate, deschizând o subsidiară în Cehia

Primul este coridorul Moldova – Transilvania – Europa Centrală din care face parte Autostrada Montana cu secțiunile Târgu Neamț – Iași – Ungheni și secțiunea Târgu Mureș – Târgu Neamț cu o valoare totală estimată fără TVA de 4,13 miliarde euro și o lungime totală de 318 km.

Al doilea este coridorul Brașov – Oituz - Bacău cu o lungime de 160 km, cu o valoare estimată de 1,84 miliarde euro, fără TVA.

Al treilea este coridorul București – Ploiești – Buzău – Focșani – Bacău – Roman – Pașcani cu o lungime de 327 km și o valoare estimată de 1,35 miliarde euro, fără TVA.

”Ministerul Transporturilor, prin Organismul Intermediar pentru Transport, va întreprinde toate demersurile necesare în vederea obținerii finanțării necesare realizării tuturor obiectivelor de conectivitate rutieră a Moldovei, în perioada curentă de programare și post 2020”, se arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
moldova
ministerul transporturilor