Autoritatea londoneză din domeniul transporturilor a decis să nu prelungească licența companiei de ridesharing Uber, care expiră la finele acestei luni. Decizia este o lovitură majoră pentru compania americană, Londra fiind cea mai mare piață a Uber din Marea Britanie.
Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider
Uber are la dispoziție 21 de zile pentru a contesta decizia și va avea dreptul să presteze servicii până la stabilirea unei sentințe definitive.
Autoritatea din domeniul transporturilor (TfL) și-a argumentat decizia prin faptul că Uber a dovedit "o lipsă de responsabilitate corporativă" în numeroase situații.
CITEȘTE ȘI FOTO Autobuze noi cu inscripția „Produs în România", pe străzile din Chișinău"TfL a concluzionat că Uber London Limited nu respectă cerințele necesare pentru a deține o licență de taximetrie și transport privat de persoane", este argumentul Autorității de transport.
Decizia este o lovitură majoră pentru compania americană, Londra fiind cea mai mare piață a Uber din Marea Britanie. Profitul Uber Londra a însumat 1,8 milioane de lire sterline în 2015, ultimul an pentru care există date disponibile. Totodată,Uber are circa 40.000 de șoferi înregistrați în Londra.
Autoritatea pentru transporturi din Londra a acordat, în luna mai, o licență care să permită Uber să opereze pentru 4 luni, urmând să adopte, între timp, o decizie privind eliberarea unei licențe pe 5 ani.
Uber a fost înființată în 2009 în Statele Unite ale Americii, cu scopul a rezolva o problema simplă - cum poți comanda o cursă la atingerea unui buton.
CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Noul Dacia Duster a fost prezentat oficial în premieră. Cum arată a doua generație a SUV-ului românescDin februarie 2015, Uber este prezent și în România, în București și, din 2016 și la Cluj, Brașov și Timișoara.
Anul trecut, Uber a înregistrat anul trecut în România o cifră de afaceri de 4,52 milioane de lei, de la 1,53 milioane de lei în 2015, și un profit net de 155.816 lei, în creștere cu 181,6% față de anul precedent.
Concurentul Uber pe piața locală este startup-ul estonian Taxify, o aplicație lansată în vara anului trecut în România, deocamdată doar în București.
În aprilie, transportatorii și taximetriștii care fac parte din Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) au organizat proteste în fața sediului Guvernului împotriva Uber, nemulțumiți că pierd clienți.