VIDEO&FOTO Contract semnat pentru primul aeroport privat din România

VIDEO&FOTO Contract semnat pentru primul aeroport privat din România
scris 19 mar 2024

Autoritățile au semnat contractul pentru primul aeroport privat din România, Aeroportul Alexeni (județul Ialomița), o investiție estimată la 400 de milioane de euro, cu o perioadă de implementare de 4 ani. VEZI VIDEO MAI JOS

Consorțiului declarat câștigător are ca lider de asociere firma Avant Airports din Târgu Mureș, deținută de Mircea Tudor (33%), Vizant Partners a lui Valentin Vizant (33%), Avant Petroleum (24%) și Carmen Bahrim (10%)., conform termene.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO ANUNȚ Liniile din București pe care vor fi lansate noile troleibuze Solaris CITEȘTE ȘI FOTO ANUNȚ Liniile din București pe care vor fi lansate noile troleibuze Solaris
Evenimente

20 noiembrie - Eveniment News.ro Orașul meu
28 noiembrie - Profit Financial.forum

Mircea Tudor deține și compania MB Telecom, care, cum a anunțat Profit.ro, a livrat recent primele scanere pentru Vamă.

VIDEO&FOTO Contract semnat pentru primul aeroport privat din România

 Valentin Vizant a fost director al Administrației de Stat a Aviației Civile din Republica Moldova.

CONFIRMARE Borusan Mannesmann investește în România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Borusan Mannesmann investește în România

VIDEO&FOTO Contract semnat pentru primul aeroport privat din România

Din asociere face parte și compania Avtomagistral Pivden din Ucraina, ofertantă în diferite proiecte de infrastructură din România și implicată în reconstrucția pistei aeroportului Satu Mare.

Noul aeroport poate fi construit pe locul unui aerodrom militar dezafectat din oraș și va fi o alternativă la aeroportul din Otopeni.

Va putea să se ocupe de toate categoriile de mărfuri, să accepte aeronave pentru distanțe lungi, precum Boeing 777 sau Airbus A330, să creeze condiții pentru atragerea companiilor aeriene low-cost și să se specializeze în întreținerea aeronavelor.

FOTO Tentativă de fraudă în România cu oferte McDonald\'s CITEȘTE ȘI FOTO Tentativă de fraudă în România cu oferte McDonald's

Conceptul viitorului aeroport va include un terminal de pasageri cu o suprafață de 30 de mii de metri pătrați, capabil să gestioneze 6,5 milioane de pasageri anual, precum și un terminal de marfă de 20 de mii de metri pătrați pentru a gestiona peste 10 mii de tone de marfă pe an. . Facilitățile proiectului includ, de asemenea, o instalație de reparație și întreținere a aeronavelor de 30.000 de metri pătrați, o academie de aviație, stații de combustibil, vamă și un parc fotovoltaic conceput pentru a asigura independența energetică a aeroportului.

VIDEO&FOTO Contract semnat pentru primul aeroport privat din România

viewscnt
Afla mai multe despre
romania
aeroport