Grupul german Continental investește, la Sibiu, într-un laborator pentru testarea compatibilității electromagnetice a produselor din interiorul vehiculelor
Compania a dotat cu echipamente performante, de ultimă generație, un laborator de compatibilitate electromagnetica (EMC), la Sibiu. Cu ajutorul acestei noi capabilități, așa cum este camera de reverberare, în cadrul departamentului Qualifications Laboratories din Sibiu, produsele dezvoltate de Continental sunt testate și validate, fiind singura locație din România care are în prezent aceasta capacitate.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
“Fie că este vorba despre radiații, cuplaje inductive și capacitive sau chiar instabilitate a tensiunii de alimentare, dispozitivele electronice sunt testate din două puncte de vedere: imunitate – pentru a ne asigura că acestea rezistă până la un anumit nivel de perturbații, stabilit în standardele de testare și emisii (în camerele anecoice și semi-anecoice – spații concepute pentru a opri reflexiile sau ecourile fie ale undelor sonore, fie ale undelor electromagnetice) – pentru a ne asigura că nivelul de perturbații generat de dispozitivul supus testului nu depășește limitele stabilite în standardele de testare”, explică Cornel Tănase, Head of Qualifications Laboratories Sibiu.
Într-o astfel de cameră se testează imunitatea modulelor electronice la radiații, separându-le de mediul electromagnetic exterior pentru a avea rezultate concludente, simulând un cadru cât mai real.
CITEȘTE ȘI FOTO ANUNȚ Un pas mic, dar revoluționar pentru trenul metropolitanÎn perioada 1999 – 2023 Continental a investit peste 2.3 miliarde de euro în activitățile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România. Continental deține cinci unități de producție și patru centre de inginerie în Timișoara, Sibiu, Carei și Iași. Compania are un centru de distribuție a anvelopelor în București.
La finalul anului 2023, Continental avea peste 20.300 de angajați, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.
CITEȘTE ȘI FOTO STB schimbă planul - Circulația unor vehicule rămâne pe actualele trasee, lucrările la magistrala M6 Metrou sunt amânateRecent, compania a lansat, tot la Sibiu, construcția noi unități de producție, investiție evaluată la 45 de milioane de euro, o parte urmând să fie acoperită din fonduri de stat alocate pentru stimularea investițiilor cu impact major în economia românească.
Noua fabrică va avea o suprafață de peste 15.000 m². Din această suprafață, 6.500 m² sunt alocați zonei de producție, iar restul este aferent zonei de logistică, zonei de birouri, precum și a altor spații adiționale.
CITEȘTE ȘI Wizz Air lansează o nouă cursă din RomâniaFinalizarea noului modul de producție este planificată pentru sfârșitul anului viitor.
Începerea producției a fost gândită pentru primăvara anului 2026. În următorii ani, pentru a susține noile investiții, Continental are în plan să angajeze, la Sibiu, încă 500 de oameni, pe lângă cei 4.500 din prezent.
Continental a publicat recent câteva cifre legate de activitățile din România, în anul 2023, care arată că unitățile de producție și dezvoltare de la noi nu au fost afectate de crizele globale din ultimii ani și nici de planurile de restructurare ale companiei.
Numărul de angajați al unităților Continental din România a depășit pentru prima dată 20.000 de persoane, ajungând la peste 20.300 de operatori, ingineri și dezvoltatori software, de la circa 19.000 de angajați câți avea în 2022. În același timp, compania spune că a investit anul trecut în activitățile din România peste 100 de milioane de euro.
CITEȘTE ȘI FOTO Imagini de pe traseul viitoarei autostrăzi București - Alexandria. A fost adus un utilaj de forat la 25 de metriÎn ultimii 24 de ani, Continental a investit circa 2.3 miliarde de euro în activitățile din România.
Investițiile au mers în special către echipamente noi și în dezvoltarea de personal în toate locațiile sale din țară (fabricile de componente electronice din Timișoara și Sibiu, fabricile ContiTech din Timișoara și Carei, fabrica de anvelope din Timișoara, precum și în centrele de inginerie din Timișoara, Iași și Sibiu).
În centrele de cercetare și dezvoltare din Iași, Sibiu și Timișoara, lucrează specialiști în hardware, design, mecanică și celelalte arii de lucru, toate susținute puternic de software. În același timp, angajații din unitățile de producție din Carei, Sibiu și Timișoara produc anvelope, echipamente electronice, curele de transmisie, linii de management termic și furtunuri.
CITEȘTE ȘI Nissan a anunțat noua echipă de conducere, după diminuarea acțiunilor deținute de RenaultPentru acest an, Continental intenționează să continue angajările în unitățile din România în funcție de proiectele desfășurate în țară, iar investițiile planificate țintesc un nivel similar cu cel de anul trecut.
Continental a raportatat la nivel global o cifră preliminară de afaceri de 41,4 miliarde de euro și are în prezent aproximativ 200.000 de angajați în 56 de țări și piețe.
Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate în România. Continental deține cinci unități de producție și patru centre de inginerie în Timișoara, Sibiu, Carei și Iași. Compania are un centru de distribuție a anvelopelor în București. La finalul anului 2023, Continental avea peste 20.300 de angajați, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.