Finanțarea startupurilor spațiale continuă să se redreseze, deoarece investitorii pariază pe cheltuielile guvernamentale

Finanțarea startupurilor spațiale continuă să se redreseze, deoarece investitorii pariază pe cheltuielile guvernamentale
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 iul 2024

Startupurile spațiale au atras investiții globale DE 2,41 miliarde de dolari între aprilie și iunie, marcând al treilea trimestru consecutiv de creștere a finanțării, potrivit companiei britanice de investiții Seraphim Space, transmite Reuters.

DE CE ESTE IMPORTANT

Urmărește-ne și pe Google News

Această tendință pozitivă urmează unei perioade de rate ale dobânzilor ridicate, care au descurajat investitorii să finanțeze companiile implicate în construcția de rachete, sateliți și servicii de date spațiale, scrie News.ro.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
FOTO Nicușor Dan anunță: BERD este interesată să finanțeze mijloace de transport în comun nepoluante CITEȘTE ȘI FOTO Nicușor Dan anunță: BERD este interesată să finanțeze mijloace de transport în comun nepoluante

Companii precum SpaceX și Planet Labs au devenit din ce în ce mai vitale, pe măsură ce tensiunile geopolitice determină țările să cheltuie mai mult pe imagini și active bazate pe satelit pentru colectarea de informații și comunicații.

Investițiile în Europa au fost constante față de trimestrul anterior, în timp ce în America de Nord au scăzut cu aproximativ 50%. C

Cu toate acestea, tranzacțiile sunt adesea anunțate după sfârșitul unui trimestru și este prea devreme pentru a spune dacă un declin în Statele Unite sugerează un 2024 slab sau o redresare accidentată, a spus firma de investiții în tehnologie spațială.

Investițiile din trimestrul analizat au fost propulsate de o investiție de 943 de milioane de dolari în Shanghai Spacecom Satellite Technology, cea mai mare afacere chinezească de tehnologie spațială până în prezent.

Această evoluție reflectă o hotărâre tot mai mare a investitorilor chinezi de a rivaliza cu capacitățile SUA în spațiu, se arată în raport.

”Sunt optimist când prevăd că, cel puțin în ceea ce privește creșterea, piața investițiilor spațiale în 2025 va fi mai bună decât în ​​2024, pentru că, din păcate, nu văd că provocările geopolitice din întreaga lume se vor rezolva în următoarele 18 luni”, a declarat James Bruegger, director de investiții la Seraphim Space.

Investițiile spațiale globale, de 2,41 miliarde dolari în al doilea trimestru, au fost mai mari decât cele 2,39 miliarde dolari din perioada ianuarie-martie și cele 1,16 miliarde dolari cu un an mai devreme, potrivit Seraphim Space.

Companiile spațiale au înregistrat investiții în valoare de 8,5 miliarde de dolari în cele 12 luni încheiate în luna iunie a acestui an, în creștere față de cele 5,1 miliarde de dolari din perioada corespunzătoare a anului precedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
finanțare
startup