Este puțin probabil ca directorii Boeing să fie acuzați pentru 737 de accidente MAX

Este puțin probabil ca directorii Boeing să fie acuzați pentru 737 de accidente MAX
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iun 2024

Este puțin probabil ca directorii Boeing să fie acuzați penal pentru accidentele mortale din 2018 și 2019 care au ucis 346 de persoane, deoarece termenul de prescripție a trecut probabil, au declarat oficialii Departamentului de Justiție al SUA membrilor familiei victimelor, într-o întâlnire, transmite Reuters.

Detaliile au fost coroborate de o persoană familiară cu întâlnirea și cu corespondența văzută de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News

Termenul limită pentru urmărirea penală a majorității infracțiunilor federale este de cinci ani.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
FOTO Sonda lansată de China a asenelizat pe partea îndepărtată a Lunii CITEȘTE ȘI FOTO Sonda lansată de China a asenelizat pe partea îndepărtată a Lunii

Departamentul de Justiție a constatat la mijlocul lunii mai că Boeing a încălcat un acord de urmărire penală amânată (DPA) din 2021, care a protejat compania de o acuzație penală rezultată din accidentele fatale, scrie News.ro.

Oficialii au fost de acord să ceară unui judecător să respingă acuzația de conspirație pentru fraudarea Administrației Federale a Aviației din SUA (FAA), atâta timp cât Boeing respectă termenii acordului pe o perioadă de trei ani, care s-a încheiat la 7 ianuarie 2024.

Dar un incident produs în timpul zborului cu două zile înainte de expirarea acordului a scos la iveală probleme de siguranță și calitate. Un panou de ușă al unui avion nou Boeing 737 MAX 9 s-a desprins în timpul unui zbor  al companiei Alaska Airlines din 5 ianuarie.

Boeing are timp până pe 13 iunie să afirme orice dezacord cu constatarea departamentului că a încălcat acordul din 2021.

Departamentul de Justiție are timp până pe 7 iulie să informeze un judecător federal din Texas despre planurile sale.

Boeing crede că ”a onorat termenii acordului” și așteaptă cu nerăbdare să răspundă Departamentului de Justiție.

Departamentul de Justiție nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

Departamentul cântărește mai multe opțiuni, inclusiv dacă să judece Boeing sau să prelungească DPA cu un an.

Oficialii ar putea, de asemenea, să încheie un nou APD sau să ajungă la un acord de non-urmărire penală, care să nu implice supravegherea instanței.

Oficialii ar putea încerca, de asemenea, să negocieze un acord cu Boeing pentru acuzația de fraudă din 2021 sau să ducă compania în judecată pentru aceasta.

VIDEO Pe Cont Propriu - Tudor. Personal Tailor: În antreprenoriat direct de pe băncile facultății. Mereu am făcut cumva să am banii mei și o oarecare independență și asta a contat foarte mult și de la părinți. Mă lăsau să păstrez restul CITEȘTE ȘI VIDEO Pe Cont Propriu - Tudor. Personal Tailor: În antreprenoriat direct de pe băncile facultății. Mereu am făcut cumva să am banii mei și o oarecare independență și asta a contat foarte mult și de la părinți. Mă lăsau să păstrez restul

Boeing ar putea fi, de asemenea, acuzată pentru comportamentul său pe parcursul mandatului de trei ani al DPA, deși oficialii nu au găsit dovezi ale vreunei infracțiuni comise în acea perioadă, au declarat procurorii familiilor victimelor, potrivit sursei familiarizate cu întâlnirea.

Membrii familiei victimelor discută să solicite oficialilor să solicite o pedeapsă sporită în cazul în care Boeing va fi urmărită penal și condamnată, a declarat sursa pentru Reuters.

În cadrul întâlnirii, oficialii Departamentului de Justiție au spus că cred că nu sunt în măsură să dovedească cazurile de ucidere din culpă sau fraudă federală care implică componente de aeronave, dincolo de orice îndoială rezonabilă, a adăugat persoana.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
max