Compania italiană Leonardo lucrează cu Thales și Airbus, din Franța, la o nouă strategie spațială

Compania italiană Leonardo lucrează cu Thales și Airbus, din Franța, la o nouă strategie spațială
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iul 2024

Compania italiană Leonardo lucrează cu Thales și Airbus, din Franța, la o strategie comună pentru sectorul spațial, a declarat șeful grupului italian aerospațial și de apărare, Roberto Cingolani, transmite Reuters.

”Suntem puternic activi în catalizarea unor alianțe europene mari... acum lucrăm din greu cu Thales și Airbus la noi viziuni strategice în spațiu”, a declarat directorul general Roberto Cingolani în timpul unei audieri în camera inferioară a parlamentului Italiei, fără a oferi mai multe detalii.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO & VIDEO Audi a prezentat oficial noul A5, care ia locul fostului A4. Modelul continuă tradiția motoarelor 2.0 TDI și TFSI CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Audi a prezentat oficial noul A5, care ia locul fostului A4. Modelul continuă tradiția motoarelor 2.0 TDI și TFSI

Comentariile sale vin pe fondul unor informații potrivit cărora Airbus și Thales explorează o legătură între unele activități spațiale, discuțiile preliminare concentrându-se pe activitățile lor cu sateliți care se suprapun.

O legătură ar putea fi între Airbus și Thales Alenia Space, care este o companie mixtă în proporție de 67%-33% între Thales și Leonardo.

Leonardo a refuzat să comenteze aceste informații.

Pe lângă aprobarea UE, orice alianță sau negocieri de fuziune între Airbus și Thales Alenia Space ar avea nevoie de sprijinul guvernelor francez și italian, scrie News.ro.

Leonardo și Thales au, de asemenea, un joint venture pentru servicii prin satelit, Telespazio.

Răzvan Avram, expert Unvinpezi.ro: Vinurile roze sunt foarte la modă, de câțiva ani buni. Ele rămân în continuare pe val, dar și mai tare vin din urmă vinurile spumante CITEȘTE ȘI Răzvan Avram, expert Unvinpezi.ro: Vinurile roze sunt foarte la modă, de câțiva ani buni. Ele rămân în continuare pe val, dar și mai tare vin din urmă vinurile spumante

Airbus și Thales Alenia Space sunt cei mai mari producători de sateliți din Europa pentru telecomunicații, navigație și supraveghere.

Cererea pentru sateliții lor geostaționari este presată tot mai mult deoarece producătorii tradiționali se confruntă cu constelațiile masive de sateliți pe orbita joasă a Pământului, cum ar fi rețeaua Starlink a SpaceX, a lui Elon Musk.

În planul său industrial 2024-2028, Leonardo a spus că va valorifica oportunități în sectorul spațial, un sector pe care îl consideră cheie pentru apărare în anii următori și cu spațiu pentru o creștere suplimentară, având în vedere că a generat puțin sub 4% din profitul anual de bază al companiei în 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
leonardo
thales
airbus