Comisia Europeană a aprobat fazarea a zece proiecte de infrastructură din România

Comisia Europeană a aprobat fazarea a zece proiecte de infrastructură din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 ian 2017

Comisia Europeană a aprobat continuarea a zece proiecte de infrastructură din mai multe regiuni din România, cu o contribuție din partea UE de aproximativ 800 de milioane de euro, potrivit unui comunicat publicat vineri. Investițiile sunt pentru lucrări de infrastructură începute între 2007 și 2013, ce vor putea fi finalizate în actuala perioadă de programare.

Printre proiecte finanțate se numără construcția șoselei de centură a municipiului Brașov, tronsoanele I (DN1-DN11), II (DN11-DN13) și III (DN13-DN1), scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Un alt proiect finanțat va fi reabilitarea liniei de cale ferată Brașov–Simeria, componentă a coridorului pan–european IV, tronsonul Sighișoara–Coșlariu.

“Obiectivele proiectelor de transport cuprind modernizarea infrastructurii și sporirea vitezei de circulație maximă la 160 km/h pentru trenurile de călători și la 120 km/h pentru trenurile de marfă pe tronsonul Sighișoara-Coșlariu, respectiv construcția șoselei de centură a Brașovului pentru diminuarea traficului din municipiu”, se mai arată în comunicat.

Din cele 800 de milioane de euro vor fi finanțate și trei proiecte în ceea ce privește dezvoltarea sistemului de management integrat al deșeurilor din județele Caraș-Severin, Constanța și Iași.

MoneyGram, preluată de divizia de plăți digitale a Alibaba pentru 880 milioane dolari CITEȘTE ȘI MoneyGram, preluată de divizia de plăți digitale a Alibaba pentru 880 milioane dolari

Totodată, Comisia Europeană va mai finanța câteva proiecte în ceea ce privește infrastructura de apă din Covasna, Teleorman, Constanța, Ialomița, Sibiu și Brașov.

Din suma alocată o parte va fi direcționată și către realizarea proiectului WATMAN, care are ca obiectiv final protejarea populației prin modernizarea infrastructurii de prevenire a inundațiilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeana
infrastructura