Autostrada A8 rămâne proiect prioritar pentru Ministerul Transporturilor. Va fi construită din bani europeni. Autostrada A7 Pașcani-Ploiești va fi gata până la sfârșitul anului viitor

Autostrada A8 rămâne proiect prioritar pentru Ministerul Transporturilor. Va fi construită din bani europeni. Autostrada A7 Pașcani-Ploiești va fi gata până la sfârșitul anului viitor
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iun 2024

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat că autostrada A8 Ungheni-Iași-Târgu Mureș rămâne un proiect prioritar pentru ministerul pe care îl conduce și că această autostradă va fi realizată din bani europeni.

Sorin Grindeanu a ajuns luni la Pașcani, pe șantierul autostrăzii Moldovei, în zona nodului de legătură dintre A7 și A8, el oferind detalii privind stadiul lucrărilor pe cele două autostrăzi.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO AKTOR continuă progresul lucrărilor pe A0 București Sud Lot 3, apropiindu-se de pragul de 70% execuție CITEȘTE ȘI FOTO AKTOR continuă progresul lucrărilor pe A0 București Sud Lot 3, apropiindu-se de pragul de 70% execuție

”În ce privește A8, există unele semne de întrebare și e normal să le aibă unii. A8 rămâne proiect prioritar pentru Ministerul Transporturilor. Autostrada A8 va fi construită din bani europeni. Când terminăm o documentație o și scoatem la licitație. În acest moment, pentru A8 avem contract atribuit de la Leghin la Târgu Neamț, este vorba de capătul estic al A8. Este în licitație și Leghin-Pipirig. Se termină documentația și studiile de fezabilitate pe celelalte tronsoane ca să trecem Carpații. Partea de la Târgu Neamț-Iași-Ungheni este la fel de importantă, SF-ul se termină în acest an, deci până la finele lui 2025 vom putea scoate la licitație și această legătură. A8 se va face din fonduri europene, nu există altă variantă mai sigură decât asta”, a afirmat ministrul Sorin Grindeanu.

Cât privește A7 Pașcani-Ploiești, ministrul Transporturilor a precizat că unele tronsoane vor fi gata încă din acest an, dar că până la sfârșitul anului 2025 se va circula pe întreaga autostradă, scrie News.ro.

”Am văzut tot traseul autostrăzii A7 începută în urmă cu un an și un pic, am văzut de la Ploiești și până aici la Pașcani. Rămân optimist. La sfârșitul anului viitor se va circula pe autostradă de la Pașcani până la București. Avem un constructor român foarte bun, care din cele 13 loturi are în execuție zece și care ne-a obișnuit să termine înainte de termen lucrările”, a declarat Sorin Grindeanu.

viewscnt
Afla mai multe despre
sorin grindeanu
autostrada a7