Valoarea producției agricole din România a scăzut

Valoarea producției agricole din România a scăzut
scris 15 oct 2021

Valoarea producției în agricultură a scăzut anul trecut cu 15,4% față de anul anterior, până 81,4 miliarde de lei în prețuri curente, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Potrivit datelor INS, producția din sectorul vegetal a scăzut cu 21,5%, iar producția din sectorul animal și serviciile agricole au scăzut cu câte 1,2%. Valoarea producției vegetale, în prețuri curente, a fost de 52,8 miliarde de lei, cea a producției animale, de 26,7 miliarde de lei, iar diferența de 1,83 miliarde de lei reprezintă serviciile agricole, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Producția vegetală deține și în anul 2020 ponderea cea mai mare (64,9%) în structura valorii producției ramurii agricole.

Datele INS arată că valoarea producției vegetale, în anul 2020 față de anul 2019, a înregistrat scăderi în toate regiunile de dezvoltare ale României.

"Comparativ cu anul 2019, în anul 2020 valoarea producției animale a înregistrat creșteri în regiunile de dezvoltare București-Ilfov (+3,9 puncte procentuale), Nord-Est (+1,9 puncte procentuale) și Sud-Vest Oltenia (+0,6 puncte procentuale); în celelalte regiuni de dezvoltare valoarea producției animale a înregistrat scăderi cuprinse între 5,8 puncte procentuale și 0,5 puncte procentuale", se menționează în comunicat.

Valoarea serviciilor agricole a crescut în regiunile de dezvoltare Sud-Est (+12,3 puncte procentuale), Sud-Muntenia (+4,8 puncte procentuale) și Nord-Est (+2,6 puncte procentuale), în celelalte regiuni de dezvoltare înregistrând scăderi cuprinse între 7,4 puncte procentuale și 1,0 puncte procentuale.

Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic CITEȘTE ȘI Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic

Producția vegetală are ponderea cea mai mare în producția ramurii agricole în toate regiunile de dezvoltare ale țării, cu valori cuprinse între 59,2% în regiunea de dezvoltare Centru și 73,1 % în regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia.

În cazul producției vegetale, ponderea cea mai mare revine regiunilor de dezvoltare: Sud-Muntenia (18,9%), Nord-Est (15,4%) și Sud-Vest Oltenia (15,2%), iar în producția animală ponderea cea mai importantă o au regiunile de dezvoltare: Nord-Est (19,4%), Sud-Muntenia (15,2%), Centru (14,6%) și respectiv Nord -Vest (14,4%). 

viewscnt
Afla mai multe despre
productie agricola
ins