Boromir, cel mai mare grup românesc din domeniul morăritului și panificației, se așteaptă în acest an la o creștere a business-ului de 10%, susținută de diversificarea gamelor de produse, în urma investițiilor, și a canalelor de vânzări. Compania a bugetat fonduri de 5 milioane de euro pentru depozitele de cereale și producție.
“Investițiile și flexibilitatea noilor linii de fabricație ne vor ajuta să satisfacem cererea de pe piață. Nevoia de produse tradiționale, precum Cozonacul Boromir, și de o pâine de calitate va fi în creștere în anul 2021 și noi vom fi pregătiți să o acoperim”, a declarat pentru Profit.ro Constantin Boromiz, fondatorul Boromir.
Grupul a planificat pentru 2021 investiții de 5 milioane de euro, preponderent în infrastructura de depozitare a cerealelor și în producția de panificație, iar pe termen mediu și lung unul dintre obiective rămâne optimizarea proceselor.
Anul trecut, afacerile grupului au fost similare celor din 2019, în condițiile în care industria de panificație a înregistrat o ușoară scădere de la începutul pandemiei COVID și noi obiceiuri de consum.
Pentru a se adapta noilor condiții din piață, Boromir a luat măsuri de siguranță sanitară în fabrici, a lansat un magazin online și a alocat fonduri pentru noi linii de fabricație, astfel că a putut pune pe piață 25 de produse noi, de la Cozonacul Exotic la prăjituri cu fructe, Făina Profesională sau Mălaiul fără gluten.
“Feedback-ul consumatorului final ne ajută să ne dăm seama în ce direcție se dezvoltă piața și de ce produse Boromir mai este nevoie. De curând am lansat Mălaiul Boromir fără Gluten, care a avut un impact pozitiv în rândul clienților online. Este o nișă pe care vrem să o dezvoltăm”, mai spune Boromiz.
CITEȘTE ȘI Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companieiPortofoliul grupului include produse de morărit, precum mălai sau făină, pâine, cozonaci, checuri sau covrigi.
Boromir, o afacere de familie lansată în 1994, reunește companii precum Boromir Ind Râmnicu Vâlcea, Boromir Prod Buzău și Moara Cibin Sibiu. Cea mai mare companie a grupului, Boromir Ind, avea în 2019 afaceri de 314 milioane lei (66,2 milioane euro) și peste 1.130 de angajați.